Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Derfor bør DU bli med i SAIHs lokallag!

De har krasjet Karrieredager på norske universiteter. De har fått store internasjonale selskaper til å trekke seg ut av Vest-Sahara. De jobber kontinuerlig opp mot lokale og nasjonale politikere. De har muliggjort at det nå til høsten er hele 26 studenter fra nesten like mange ulike land som får fortsette sin høyere utdanning i Norge.

Hvem er det som får til slike elleville resultater?

SAIHs lokallag, vel. Og det er 10 av dem.

Lokallagene er grunnmuren i SAIH. Som lokallagsaktivist får du muligheten til å initiere og bidra på de virkelig store politiske kampanjene og prosjektene. På lokalt nivå arrangeres det debatter, seminarer, stunts og møter med studentpolikerne.

Disse aktivitetene betyr alt for SAIH. Det gjør at vi når ut til studenter over hele Norge. Og det er dette engasjementet som faktisk fører til de store resultatene.

Noen glimt fra all moroa i SAIHs lokallag:

Av og til kan man som lokallagsaktivist føle at man bare er en gruppe studenter som jobber alene på sitt studiested i håp om å gjøre verden til et bedre sted. Men så møtes man på samlinger og skolering og forstår at man er en del av noe mye større.

På SAIHs vintersamling 13. – 15. mars har du muligheten til å oppleve nettopp dette! Da kommer nesten hundre aktivister til leirstedet Strandheim på Nærsnes for å diskutere politikk, lokallagsaktivisme og bli skolert i alt fra okkupasjonen av Vest-Sahara til hvordan bli god til å skrive debattinnlegg. Men kanskje viktigst av alt, man møter andre engasjerte studenter, utveksler erfaringer og får mange nye venner! Følg med på SAIHs nettside for mer info.

Vil du bli aktiv i SAIH er dette tiden å gjøre det på! Ta kontakt med ditt lokallag og bli med på Vintersamling. Du kommer ikke til å angre.

Les mer om SAIHs lokallag!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon