Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Høgskolen i Narvik nytt medlem i SAIH

Studentparamentet i Narvik har enstemmig vedtatt å bli medlem i SAIH og innfører SAIH-tierne på 30kr. Leder i SAIH Sigrun Espe er glad for beslutningen og ønsker Høgskolen i Narvik velkommen.

(image) - Vi setter stor pris på at Høgskolen i Narvik nå er en del av SAIH. Forhåpentligvis kan vi få til et nytt lokallag i Narvik slik at studentene der kan delta aktivt i debatter og kampanjer om spennende Nord/Sør-temaer. Hvis du er en engasjert student som er interessert i bistand og internasjonal politikk og kunne tenke deg å jobbe noe frivillig inviteres til å ta kontakt med oss. sier Sigrun Espe.

Pål Espen Bondestad, leder for Studentparlamentet i Narvik synes det er viktig å støtte opp om studenters kamp for utdanning.

(image) foto: http://twitter.com/PEBondestad - Vår hovedoppgave er å ta vare på våre studenter slik at de får en best mulig reise gjennom studiet, og får en utdanning av best mulig kvalitet. Et lokalt og nasjonalt studentorgan ser vi i Norge nå på som en selvfølge. Men om vi ser tilbake i tid, eller til enkelte land, er dette et privilegium studentene ikke har. Studentparlamentet i Narvik mener det er viktig å støtte studenter slik at de kan påvirke sin egen utdanning slik vi kan i Norge. Den beste måten å støtte studenters kamp på var å melde seg inn i SAIH, og på denne måten hjelpe de studentene som ikke er like privilegerte som vi i Norge." sier Pål Espen Bondestad

http://www.samfunnet.no/ SAIHs medlemmer finnes her

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon