Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Her er SAIHs nye ledertrio

Beathe Øgård ble valgt som leder i 2017, etter å ha vært politisk nestleder siden 2016. Øgård startet som lokallagsaktivist i SAIH Blindern i 2013, og har en bachelor i utviklingsstudier fra UiO. Siden har hun vært praktikant ved den Norske ambassaden i Yangon, Myanmar og ved UN Womens nordiske kontor i København.

– Jeg takker ydmykt for tilliten til SAIHs Årsmøte til å bli gjenvalgt for enda en periode. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidsoppgavene og lede SAIH mot nye høyder. I den neste perioden vil jeg jobbe for at bærekraftsmål 4 om god utdanning realiseres i konkrete politiske tiltak innen norsk utviklingspolitikk som bidrar til en rettferdig høyere utdanning med reell tilgang globalt. Som leder av en samlet student- og akademikerbevegelse for internasjonal solidaritet vil jeg jobbe for at vi løfter situasjonen med angrep på akademisk frihet og høyere utdanning globalt på dagsorden nasjonalt og internasjonalt.

Påtroppende nestleder Kristine Sommerset Bjartnes har sittet i SAIHs styre det siste året, samtidig som hun fullfører mastergraden sin ved NTNU. Før det var hun president for ISFIT (Den internasjonale Studentfestivalen i Trondheim), og samarbeidet tett med SAIH om Studentenes Fredspris.

– Jeg gleder meg til å jobbe med Student Activist Academy og monitorering av brudd på studenters rettigheter. Med politisk kampanje om kapasitetsbygging av høyere utdanning og for at en større del av bistandsbudsjettet skal gå til høyere utdanning. Jeg ønsker også å inspirere til å få med flere aktivister på laget, både studenter, politikere og politikere. Og til å kunne drive tett oppfølging av SAIHs medlemmer, sier Kristine.

Påtroppende nestleder Sunniva Folgen Høiskar har vært aktiv i SAIH siden våren 2015. Siden den gang har hun vist et stort engasjement for organisasjonen og dens arbeid, blant annet gjennom en rekke verv og deltakelse i utvalg og komitéer.

– Jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med SAIHs medlemmer og jobbe for bedre politikk for høyere utdanning i norsk utviklingspolitikk. Jeg gleder meg også masse til Student Activist Academy og å gjøre SAIH mer synlig, og vil at enda flere skal få vite om det fantastiske arbeidet som gjøres av SAIHs partnerorganisasjoner, sier Sunniva.

Det nye arbeidsutvalget inntok sine verv 1. juli.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon