Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Gratulerer det samiske folk med dagen!

(image) Urfolkskvinneorganisasjonen CDIMA sender som representanter for urfolk i Bolivia en revolusjonær hilsen til det samiske folk i anledning samefolkets dag 6. februar. Vi ønsker å fremheve samenes viktige innsats for urfolksbevegelsen globalt.

Vi anerkjenner det samiske folks kamp for økonomisk, sosial og kulturell rettferdighet for urfolk både i eget territorium og i FN. Dr. Ole Henrik Magga og andre har bidratt med forslag og synliggjort problemer for urfolk i internasjonale fora som FN.

Den innsatsen som våre samiske brødre og søstre har gjort, fortjener å fremheves. Derfor vil vi offentlig anerkjenne den viktige innsatsen det samiske folk har gjort for verdens urfolk.

Jallalla de samiske folk! (Aymara, urfolksspråk)

Leve det samiske folk!

HilsenAlicia Canaviri MallcuDirektør for CDIMA (Centro de Desarrollo Integral de la Mujer Aymara "Amuyt'a")

Castellano:

Muchas felicidades al Pueblo SAMI !!!: El Centro de Desarrollo Integral de la Mujer Aymara "Amuyt'a" CDIMA, a nombre de los pueblos indigenas de Bolivia le hace llegar un saludo revolucionario al Pueblo SAMI en su Aniversario del 6 de fe brero y un reconocimiento por su gran aporte al movimiento indigena del mundo.  Consideramos que el Pueblo SAMI no solo lucho desde su territorio por la justicia social, economico y cultural de los Pueblos indigenas del mundo, sino desde las Naciones Unidas como el Dr. MAGGA y otros que aportaron con planteamientos de propuesta y visibilizacion de los problemas y la participacion de los indigenas en instancias internacionales como la NNUU. Este trabajo desarrollado por los Hermanos y las Hermanas SAMI merece ser reconocido, por eso nuestro reconocimiento publico por su gran aporte a los pueblos indigenas del mundo.  JALLALLA el Pueblo SAMI (que viva el pueblo SAMI) !!! Alicia Canaviri MallcuDirectora Ejecutiva de CDIMA

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon