Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Gode resultater for SAIHs kampanje

[@portabletext/react] Unknown block type "block", specify a component for it in the `components.types` prop

Disse har nå meldt seg inn i nettverket:

NTNU Høyskolen i Oslo Universitetet i Bergen

I tilegg har UiO intensivert sitt arbeid med Scholars at Risk.SAIH vil rette en takk til alle som har deltatt, og spesielt takke NTNU, HiO, UiB og UiO som viser et tydelig og viktig engasjement. Les mer om prosessene her:Universitet i BergenLokallaget i Bergen fikk Norsk Studentunion (NSU) til å ta opp Scholars at Risk-medlemskap i et møte med Kjersti Fløttum, viserektor for internasjonale relasjoner ved UiB. Møte resulterte i at Universitet i Bergen valgt å melde seg inn i nettverket noe som ble bekreftet i begynnelsen av november 2009.Universitet i OsloLokallaget på Blindern har i ”allianse” med studentparlamentet og studentavisa Universitas skapt mye oppmerksomhet om SAIHs kampanje. 20. november vedtok studentparlamentet en resolusjon som oppfordret til fortsatt og økt arbeid med SAR-nettverket og akademisk frihet. En uke senere skrev Universitas at universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe fikk med seg Universitetsstyrets på et forslag om at Universitetet i Oslo (UiO) skal ta imot en forfulgt forsker senest i 2009. Deretter vil UiO ta imot en forsker annethvert år og vil også vurderes om forskere som er i Norge som flyktninger skal få tilgang til fagmiljøer ved UiO. - Vi beholder vårt medlemskap i SAR og utvider vår SAR-komité med to vitenskapelige ansatte i tillegg til den faste koordinatoren. Jeg håper at dette øker intensiteten og interessen rundt dette arbeidet, sier Bjørneboe til Universitas.TrondheimLokallaget i Trondheim fikk saken vedtatt i studenttinget på NTNU som tok saken videre. Studentparlamentet ved NTNU har også behandlet saken. I mars 2009 ble det bekreftet at NTNU meldte seg inn i nettverket.

- Dette er et flott initiativ fra SAIH som Studenttinget har jobbet videre med, og det beviser at det nytter å engasjere seg, sier Bjørnar Kvernevik, leder av Studenttinget NTNU.Ved Høgskolen i Sør-Trøndelag har SAR-medlemskap vært oppe i Studentparlamentet i midten av november.Høyskolen i OsloLokallaget på Bislett hadde møte med Studentparlamentet som tok saken opp med rektoratet. Både Rektoratet og Studentparlamentet var positive. Scolars at Risk-medlemskap ble tatt opp i Studentparlamentet etter nyttår, og HiO valgte å melde seg inn i Scholars at Risk-nettverket.

– Dette er slik jeg ser det helt i tråd med HiOs grunnleggende verdier, både i forhold til å fremme akademisk frihet som en menneskerettighet og i forhold til internasjonal solidaritet, sier rektor Sissel ØstbergUnderskriftskampanjeAlle lokallag har samlet underskrifter til vår underskriftskampanje som teller 586 underskrifter. Det er lokallaget i Kristiansand som har samlet flest underskrifter til Universitet i Agder.

Underskriftene har blitt sent til de høyskoler og Universitet som ikke er medlem, med oppfordring til å melde seg inn.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon