Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Gode resultater for SAIHs kampanje

[@portabletext/react] Unknown block type "block", specify a component for it in the `components.types` prop

Disse har nå meldt seg inn i nettverket:

NTNU Høyskolen i Oslo Universitetet i Bergen

I tilegg har UiO intensivert sitt arbeid med Scholars at Risk.SAIH vil rette en takk til alle som har deltatt, og spesielt takke NTNU, HiO, UiB og UiO som viser et tydelig og viktig engasjement. Les mer om prosessene her:Universitet i BergenLokallaget i Bergen fikk Norsk Studentunion (NSU) til å ta opp Scholars at Risk-medlemskap i et møte med Kjersti Fløttum, viserektor for internasjonale relasjoner ved UiB. Møte resulterte i at Universitet i Bergen valgt å melde seg inn i nettverket noe som ble bekreftet i begynnelsen av november 2009.Universitet i OsloLokallaget på Blindern har i ”allianse” med studentparlamentet og studentavisa Universitas skapt mye oppmerksomhet om SAIHs kampanje. 20. november vedtok studentparlamentet en resolusjon som oppfordret til fortsatt og økt arbeid med SAR-nettverket og akademisk frihet. En uke senere skrev Universitas at universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe fikk med seg Universitetsstyrets på et forslag om at Universitetet i Oslo (UiO) skal ta imot en forfulgt forsker senest i 2009. Deretter vil UiO ta imot en forsker annethvert år og vil også vurderes om forskere som er i Norge som flyktninger skal få tilgang til fagmiljøer ved UiO. - Vi beholder vårt medlemskap i SAR og utvider vår SAR-komité med to vitenskapelige ansatte i tillegg til den faste koordinatoren. Jeg håper at dette øker intensiteten og interessen rundt dette arbeidet, sier Bjørneboe til Universitas.TrondheimLokallaget i Trondheim fikk saken vedtatt i studenttinget på NTNU som tok saken videre. Studentparlamentet ved NTNU har også behandlet saken. I mars 2009 ble det bekreftet at NTNU meldte seg inn i nettverket.

- Dette er et flott initiativ fra SAIH som Studenttinget har jobbet videre med, og det beviser at det nytter å engasjere seg, sier Bjørnar Kvernevik, leder av Studenttinget NTNU.Ved Høgskolen i Sør-Trøndelag har SAR-medlemskap vært oppe i Studentparlamentet i midten av november.Høyskolen i OsloLokallaget på Bislett hadde møte med Studentparlamentet som tok saken opp med rektoratet. Både Rektoratet og Studentparlamentet var positive. Scolars at Risk-medlemskap ble tatt opp i Studentparlamentet etter nyttår, og HiO valgte å melde seg inn i Scholars at Risk-nettverket.

– Dette er slik jeg ser det helt i tråd med HiOs grunnleggende verdier, både i forhold til å fremme akademisk frihet som en menneskerettighet og i forhold til internasjonal solidaritet, sier rektor Sissel ØstbergUnderskriftskampanjeAlle lokallag har samlet underskrifter til vår underskriftskampanje som teller 586 underskrifter. Det er lokallaget i Kristiansand som har samlet flest underskrifter til Universitet i Agder.

Underskriftene har blitt sent til de høyskoler og Universitet som ikke er medlem, med oppfordring til å melde seg inn.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon