Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Gays and Lesbians of Zimbabwe

G(image) ALZ er en aktiv sosial og politisk aktør i Zimbabwe til tross for at de motarbeides av myndighetene. Gjennom pressemeldinger og uttalelser jobber de for å grunnlovsfeste ikke-diskriminering på bakgrunn av seksuell orientering. Zimbabwiske myndigheter og presidenten Mugabe er kjent for å komme med hatefulle uttalelser mot skeive. GALZ har flere ganger fått kontorene raidet av politi og blitt fengslet på grunn av deres rettighets- og informasjonsarbeid. GALZ er en medlemsorganisasjon og en viktig del av arbeidet er å gi opplæring i helse og rettigheter til sine medlemmer og for andre sivil samfunnsorganisasjoner. I tillegg gir de personlig rådgivning og skaper sosiale møteplasser for skeive. GALZ har to kontorer, i hovedstaden Harare og den nest største byen Bulawayo og har mye kontakt med målgruppen.

SAIH startet samarbeidet med GALZ høsten 2010 og støtter arbeid overfor ungdom gjennom ulike opplæringstiltak på bl.a. helse, religion og rettigheter. Samarbeidet med SAIH er med på å styrke ungdoms kunnskap, deltagelse og selvfølelse slik at de kan være endringsaktører i eget samfunn.

GALZ er en av to partnere i programmet «Utdanning til frigjøring for skeive ungdommer i det sørlige Afrika» som får støtte fra Utenriksdepartementet.

http://www.galz.co.zw/

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon