Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Forslag for høsten 2007

For å sette i gang aktiviteten til SAIH-Bislet for skoleåret 07/08, har vi som var med i fjor kommet med en del forslag som følger under. Vi understreker imidlertid at det er meningen hele lokallaget skal få være med å bestemme hva vi skal gjøre, derfor kan vi diskutere ønskelige endringer på neste møte!

Vi har erfart at det enkleste for å holde liv i lokallaget er å ha fast tid og møtested, en gang i uka. Dette skoleåret vil vi møtes tirsdager kl 16.00 i P46.

Vi bør velge verv for at noe tar avsvar for at ting blir gjort. Som et minimum må vi ha en leder og en økonomiansvarlig (i fjor var dette Anette Remme og Lars Hertaas). Avhengig av hvor mange vi blir og hva ønsker kan vi også velge: Sekretær, PR-ansvarlig (plakater, info på fronter, pressemeldinger etc.), Nettside-ansvarlig, Ansvarlig for sosiale arrangement, arbeidsgrupper for eks. FairTraid, filmvisninger, foredrag/debatter etc.

For at alle aktivistene i lokallaget skal være oppdatert på hva SAIH jobber med (sentralt og lokalt i alle lokallag) og hvordan organisasjonen fungerer, håper vi flest mulig vil delta på høst-samling, årsmøte og vår-samling. I tillegg til at dette er lærerikt er det sosiale og morsomme anledninger til å møte aktivister fra hele landet!

Som det står i dokumentet med info om lokallaget har vi snakket om tidligere at det er lurt å velge et fokus for hvert semester så vi ikke gaper over for mye. Siden SOLID har fokusert på årets kampanje ”Afrika nå: en sak har alltid flere sider” og fordi Anette skal på aktivistreise med det samme i fokus, kan dette være et lurt utgangspunkt for høsten 07. På aktivistreisen skal Anette på en konferanse med tema ”studenter som endringsaktører”, noe som ligger i kjernen av SAIH. Derfor kan vi også jobbe med å understreke studenters viktige rolle samtidig som vi informerer om kampanjens budskap.

Konkrete forslag til aktiviteter:

SOLID var høstens kick-off, der fikk vi vist frem kampanjen og vi fikk på forhånd omtale i Oslostudenten. Vi bør også skrive om det appellantene fikk fram på vår nettside! Vi kan arrangere filmvisning med handling fra Afrika, eks. Blood Diamond / Shooting Dogs / The Last King of Scotland. Vi kan låne fotoutstillingen med kampanjen som tema fra SAIH-Blindern, som ble laget etter en fotokonkurranse i kampanjeuka. Vi kan arrangere debatt / fagdag / studiesirkel der studenter kan delta. Etter aktivistreisen vil Anette prøve å få inn artikler i studentpresse, og kan holde foredrag (gjerne sammen med andre fra SAIH-sentralt) om kampanjen / studenter som endringsaktører / partnerne vi besøkte i Sør- Afrika og Zimbabwe. Vi kan markere merkedager som for eksempel den internasjonale HIV/AIDS- dagen 1. desember. Denne har blitt markert med utdeling av kondomer og flyere de siste to årene. Partnerbesøk: Dersom noen av SAIH’s partnere kommer til Norge, kan vi invitere dem til HiO for å fortelle om det de driver med. Vet i alle fall at Rosemary fra CEADL i Bolivia er i Norge fra august til oktober, på utveksling med Latin Amerika gruppen. Hun er tilgjengelig de to første ukene i september og de to siste i oktober. Besøk fra Sør-Afrika: Vi har vært i kontakt med en ansatt på Høgskolen som skal ta imot besøk fra Cape Town og gjerne vil samarbeide med oss i slutten av september. Solidaritetsgudstjeneste: Studentpresten på HiO har invitert oss til å være med på solidaritetsgudstjeneste i slottskappellet og fortelle litt om SAIH.

Til slutt vil vi understreke at fokuset på Afrika kommer i forbindelse med tema som ble valgt på forrige årsmøte for kampanjen i 2007. SAIH jobber også med mange andre tema som har med utvikling og Nord/Sør spørsmål, i kjernen ligger retten til utdanning og studenters rolle som endringsaktører. Dette får dere mer info om på informasjonsmøtet og høstseminaret, i tillegg kan vi arrangere flere informasjonsmøter om ting dere vil lære mer om dersom det er ønskelig!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon