Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Foredragsholdere til Operasjon Dagsverk

SAIH og Operasjon Dagsverk I år har norske elever bestemt at årets Operasjon Dagsverk (OD) skal gå til Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) og vårt arbeid for unges rett til utdanning og politisk deltagelse i Colombia. Etter over 50 år med krig er nå myndighetene og geriljaen nærmere en fredsavtale enn noen gang, likevel gjenstår det fortsatt et arbeid med å skape en trygg hverdag for colombianske ungdom. Årets Operasjon Dagsverk skal bidra til at disse ungdommene får trygge skoler, kunnskap om egne rettigheter og at de blir inkludert i den videre utviklingen av et Colombia i fred.

Vi trenger foredragsholdere i hele Norge OD handler om mer enn bare én dag. Inntektene fra dagsverket er viktig, men minst like viktig er Internasjonal Uke (IU). IU er ODs informasjonskampanje og går over to uker. I løpet av IU får elevene lære om årets prosjekt, globale forhold og solidaritet. Det er i denne perioden vi skal holde hundrevis av foredrag om årets prosjekt på mer enn 150 norske skoler. Vi er derfor på jakt etter frivillige foredragsholdere fra hele Norge som kan stille opp på tre hverdager mellom 17. - 28. oktober. Oppdragene er ulønnede, men man får dekket reise og opphold. I tillegg dekker vi et kurs i foredragsteknikk fra 3.-4. september i Oslo som alle utvalgte foredragsholdere må delta på. Vi leter etter deg som:

Er over 18 år Er engasjert i internasjonale spørsmålEr komfortabel med å snakke i forsamlinger, men du trenger ikke ha foredragserfaringEr villig til å være med på minst 3 oppdrag i perioden 17. – 28. oktoberHar anledning til å bli med på kurshelgen 3. – 4.september i Oslo

Kjenner du i tillegg til SAIH og/eller Colombia er det en fordel, men ikke et krav.

Vi kan tilby:

Attest på gjennomført foredragsholderkurs, og gjennomførte foredragOpplæring i foredragsteknikk, Colombia og årets prosjektErfaring med å holde foredragMuligheten til å påvirke hverdagen til ungdom i ColombiaKjennskap til SAIH og vårt arbeid i Colombia

Slik kan du søke: Dersom du har lyst til å bli foredragsholder, kan du ta kontakt med Marianne Holden, prosjektkoordinator i SAIH: marianne.holden@saih.no.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon