Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Foredragsholdere til Operasjon Dagsverk

SAIH og Operasjon Dagsverk I år har norske elever bestemt at årets Operasjon Dagsverk (OD) skal gå til Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) og vårt arbeid for unges rett til utdanning og politisk deltagelse i Colombia. Etter over 50 år med krig er nå myndighetene og geriljaen nærmere en fredsavtale enn noen gang, likevel gjenstår det fortsatt et arbeid med å skape en trygg hverdag for colombianske ungdom. Årets Operasjon Dagsverk skal bidra til at disse ungdommene får trygge skoler, kunnskap om egne rettigheter og at de blir inkludert i den videre utviklingen av et Colombia i fred.

Vi trenger foredragsholdere i hele Norge OD handler om mer enn bare én dag. Inntektene fra dagsverket er viktig, men minst like viktig er Internasjonal Uke (IU). IU er ODs informasjonskampanje og går over to uker. I løpet av IU får elevene lære om årets prosjekt, globale forhold og solidaritet. Det er i denne perioden vi skal holde hundrevis av foredrag om årets prosjekt på mer enn 150 norske skoler. Vi er derfor på jakt etter frivillige foredragsholdere fra hele Norge som kan stille opp på tre hverdager mellom 17. - 28. oktober. Oppdragene er ulønnede, men man får dekket reise og opphold. I tillegg dekker vi et kurs i foredragsteknikk fra 3.-4. september i Oslo som alle utvalgte foredragsholdere må delta på. Vi leter etter deg som:

Er over 18 år Er engasjert i internasjonale spørsmålEr komfortabel med å snakke i forsamlinger, men du trenger ikke ha foredragserfaringEr villig til å være med på minst 3 oppdrag i perioden 17. – 28. oktoberHar anledning til å bli med på kurshelgen 3. – 4.september i Oslo

Kjenner du i tillegg til SAIH og/eller Colombia er det en fordel, men ikke et krav.

Vi kan tilby:

Attest på gjennomført foredragsholderkurs, og gjennomførte foredragOpplæring i foredragsteknikk, Colombia og årets prosjektErfaring med å holde foredragMuligheten til å påvirke hverdagen til ungdom i ColombiaKjennskap til SAIH og vårt arbeid i Colombia

Slik kan du søke: Dersom du har lyst til å bli foredragsholder, kan du ta kontakt med Marianne Holden, prosjektkoordinator i SAIH: marianne.holden@saih.no.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon