Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Filmprogram for april!

FILMER PÅ FYRHUSET APRIL: Onsdager kl. 16.00 (image)

Onsdag 02. april - CRY FREEDOM

Filmen Cry Freedom er basert på romanene Biko og Asking For Trouble av Sørafrikaneren Donald Woods. Filmen handler om vennskapet mellom den liberale, hvite avisredaktøren Donald Woods og den fargede borgerrettsforkjemperen og ANC-medlemmet Steven Biko. Handlingen i Cry Freedom er lagt til siste halvdel av 70-tallet da apartheid-regimet styrte Sørafrika med jernhånd. Denne filmen er en sterk skildring av motstandskampen i et land som var preget av store klasseskiller og uroligheter. 

Onsdag 09. april - WATER(image) I Ghandis India må en ung enke kjempe for aksept og kjærlighet i et samfunn tuftet på tradisjoner, når hun giftes bort til en gammel mann. Han dør, og hun blir sendt vekk til en gruppe enker for å leve resten av sitt liv ekskludert fra samfunnet. Hun forelsker seg senere i en mann av lav kaste, men kjærligheten er problematisk. Som ung enke blir hun tvunget ut i prostitusjon, og livet hennes endres drastisk. Filmen ble Oscarnominert for beste utenlandske film i 2007. 

(image) Onsdag 16. april - WHY WE FIGHTHar militæret blitt en for viktig del av amerikansk industri og amerikanske liv? Er koblingen mellom det militære og industrien så sterk at landet ikke lenger styrer sin egen utenrikspolitikk? Gjennom intervjuer med ansatte i militæret, politikere og mannen i gata, prøver WHY WE FIGHT å besvare disse spørsmålene. Dette er en viktig dokumentar om hva som ligger til grunn for utenrikspolitikken i verdens eneste supermakt. 

(image) Onsdag 23 april - WAR ON DEMOCRACY.Med gravende journalistikk tar John Pilger for seg USAs forsøk på å ”bringe demokrati” til Latin-Amerika, fra Guatemala i 1953 frem til Venezuela i dag. På sin kompromissløse måte ruller han opp historier om kupp og motkupp i en rekke land, og viser hvordan amerikanerne hele tiden har arbeidet for å implementere økonomiske modeller og maktstrukturer som passer amerikanske interesser - uansett pris og konsekvenser.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon