Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Filmprogram for april!

FILMER PÅ FYRHUSET APRIL: Onsdager kl. 16.00 (image)

Onsdag 02. april - CRY FREEDOM

Filmen Cry Freedom er basert på romanene Biko og Asking For Trouble av Sørafrikaneren Donald Woods. Filmen handler om vennskapet mellom den liberale, hvite avisredaktøren Donald Woods og den fargede borgerrettsforkjemperen og ANC-medlemmet Steven Biko. Handlingen i Cry Freedom er lagt til siste halvdel av 70-tallet da apartheid-regimet styrte Sørafrika med jernhånd. Denne filmen er en sterk skildring av motstandskampen i et land som var preget av store klasseskiller og uroligheter. 

Onsdag 09. april - WATER(image) I Ghandis India må en ung enke kjempe for aksept og kjærlighet i et samfunn tuftet på tradisjoner, når hun giftes bort til en gammel mann. Han dør, og hun blir sendt vekk til en gruppe enker for å leve resten av sitt liv ekskludert fra samfunnet. Hun forelsker seg senere i en mann av lav kaste, men kjærligheten er problematisk. Som ung enke blir hun tvunget ut i prostitusjon, og livet hennes endres drastisk. Filmen ble Oscarnominert for beste utenlandske film i 2007. 

(image) Onsdag 16. april - WHY WE FIGHTHar militæret blitt en for viktig del av amerikansk industri og amerikanske liv? Er koblingen mellom det militære og industrien så sterk at landet ikke lenger styrer sin egen utenrikspolitikk? Gjennom intervjuer med ansatte i militæret, politikere og mannen i gata, prøver WHY WE FIGHT å besvare disse spørsmålene. Dette er en viktig dokumentar om hva som ligger til grunn for utenrikspolitikken i verdens eneste supermakt. 

(image) Onsdag 23 april - WAR ON DEMOCRACY.Med gravende journalistikk tar John Pilger for seg USAs forsøk på å ”bringe demokrati” til Latin-Amerika, fra Guatemala i 1953 frem til Venezuela i dag. På sin kompromissløse måte ruller han opp historier om kupp og motkupp i en rekke land, og viser hvordan amerikanerne hele tiden har arbeidet for å implementere økonomiske modeller og maktstrukturer som passer amerikanske interesser - uansett pris og konsekvenser.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon