Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Er det dette tierne mine går til…?

Et nytt semester er i gang og studieavgiften er betalt. Mange har kanskje lagt merke til at man kan velge å gi 20 - 40 kr til «SAIH». Men hvem er SAIH og hvor blir det av pengene? Det skal du få greie på nå. Men først – la oss se hva studentene på Blindern svarte:

La oss oppklare! Her får du:

5 KJAPPE OM SAIH

1: Hvem er SAIH?

SAIH er Norges største solidaritetsorganisasjon for studenter og akademikere. I over 50 år har SAIH støttet lokale organisasjoner i land som Zimbabwe og Colombia, med mål om å gjøre god høyere utdanning tilgjengelig for alle. I tillegg til langsiktig bistandsarbeid, jobber SAIH med politisk påvirkning i Norge og internasjonalt for å bedre rammevilkårene for utdanning og utvikling globalt.

2: ​Hva er SAIH-tierne?

SAIH-tierne er et frivillig bidrag på 20-40 kr, som norske studenter kan velge å gi til SAIH ved siden av semesteravgiften. Det er studentenes demokratisk valgte organer som velger å melde seg inn i SAIH og eventuelt innføre en tierordning. Tierordningen er lovfestet i henhold til Lov om Samskipnader § 10.

3: Hva går pengene til?

SAIH-tierne er ikke en innsamlingskampanje som går til ulike formål hvert år, men støtter langsiktige prosjekter i de landene hvor SAIH jobber. Dine 40 kr bidrar til å sikre urfolksungdom god utdanning i Nicaragua, studenter i Sørlige Afrika får muligheten til å organisere seg og SAIH kan jobbe videre for en permanent Students at Risk-ordningen her i Norge.

4: Hvordan bruker SAIH pengene?

I 2018 gikk hele 90,4 % av SAIHs totale inntekter til formål, 1,4 % til inntektsbringende arbeid og 8,1 % til administrasjon.

5: Kan jeg bli med i SAIH?

Ja! Uansett hva du studerer er du velkommen til å bli med i ett av SAIHs lokallag. Som SAIH-aktivist får du muligheten til å lære mer om internasjonal utvikling, du får verdifull arbeidserfaring og blir kjent med mange hyggelige, nye mennesker. Finnes det ikke lokallag ved ditt studiested? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg å opprette et!

Flere spørsmål og svar om SAIH-tierne, her.

Les mer om SAIHs arbeid.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon