Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

En annen vei ut

Thabo Hadebe kommer fra Savannah Park i Pintown i Durban. En studie gjort av Instituttet for Arkitektur ved Universitetet i Natal, peker på at Savannah Park er et område folk enten flytter fra, eller begynner med kriminell aktivitet.Hadebe var en av 55 ungdommer som søkte om å komme med den frivillige organisasjonen Khulsas Make It Better–program (MIB), og en av de 23 personer som gjennomførte det ettårige kurset. Moren forlot familien da Thabi var ni år gammel. Faren oppdro barna alene, og forventet at barna så snart de var ferdige med grunnskole ville begynne å bidra til familiens inntekt. Thabi hadde mange krangler med faren siden han ønsket å bli journalist, faren mente det var bortkastet tid. Hadebes vei ut, uten farens støtte, ble ni måneder med hardt arbeid. Som en del av den SAIH-støttede MIB-utdannelsen ble Hadebe utplassert i Durban Youth Radio. I dag, ett år etter at han begynte, er Hadebe en nyhetoppleser i tillegg til å presentere gospelmusikk hver søndag morgen. Nå bidrar Hadebe til familiens inntekt.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon