Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Drapstrusler mot studentledere

(image) Guillermo Baqueri. Foto: LNU Det var beskjeden colombianske Guillermo Baquero fikk på e-post i forrige uke. Baquero leder studentorganisasjonen ACEU i Bogotá. ACEU arbeider for utdanning for alle, billigere kantinemat, flere studentboliger, ytringsfrihet og retten til å organisere seg, skriver Landsforeningen for norske Barne- og Ungdomsorganisasjoner (LNU) i en pressemelding.

Studentbevegelsen i Colombia blir systematisk forfulgt, trakassert og i verste fall drept. – Det er uvirkelig. Venner vi danset med den ene kvelden får drapstrusler neste dag, sier Øygunn Sundsbø Brynildsen, medlem av Norges Kristelige Studentforbund, til LNU. Hun og ti andre norske ungdomsaktivister var i Colombia da drapstruslene kom.Også en annen studentpolitiker, Fernando Ivan Ruíz, ble drapstruet under oppholdet til de norske ungdommene. SAIH fordømmer på det sterkeste frarøvelsen av grunnleggende borger- og menneskerettigheter som å kunne organisere seg i interesseorganisasjoner og gi uttrykk for sine politiske synspunkter. Når disse rettighetene brytes, og bekjempes med til dels grov vold må vi som studenter og det internasjonale samfunn reagere.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon