Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Dra utveksling til Nicaragua og Bolivia?

Nå har du sjansen til å samarbeide med SAIHs partnere fra Nicaragua og Bolivia 2012/2013. Gjennom utveksling av kunnskap og erfaringer vil dere sammen styrke hverandres roller som endringsaktører i de respektive land – med et felles mål om å gi unge mennesker medbestemmelsesrett i kampen for en mer rettferdig verden.

Gjennom LNU Utveksling vil du inngå i en gruppe med til sammen seks deltagere hvorav to er fra SAIH (Norge), to er fra SAIHs partner JENH (Nicaragua) og to er fra SAIHs partner CEADL (Bolivia). I perioden 1. august 2012 til 1. mars 2013 vil du delta på to uker forberedende arbeid i Norge og seks måneder på atlanterhavskysten i Nicaragua og El Alto & Sucre i Bolivia. Våren 2013 vil du bruke til sammen åtte uker på etterarbeid i Norge.

Du vil lære om hvordan ungdomsorganisasjonene SAIH samarbeider med jobber for å nå sine mål, og du vil lære om metoder og praksis for utviklingsarbeid. Du vil få økt kunnskap om viktige spørsmål for ungdommer i Bolivia og Nicaragua, samt om norsk og internasjonal politikk på sentrale områder. Det vil legges hovedvekt på urfolk og afroetterkommeres rettigheter og seksuelle og reproduktive rettigheter. Du vil i etterkant av oppholdet sitte inne med grundig kompetanse og en førstehåndserfaring fra interkulturell kontekst og teamarbeid. Ved å drive ulike typer informasjonsarbeid ved hjemkomst vil du bidra til kunnskapsheving på alle nivåer i SAIH, og samtidig få en unik ledererfaring.

LNU Utveksling dekker:

Reise, opphold og lommepenger under oppholdet i Norge og Bolivia/Nicaragua Reise, overnatting og en avgrenset sum lommepenger under informasjonsarbeidet i Norge våren 2013Forsikringer og vaksinerForberedende kurs, for eksempel språkkurs

Utvekslingens varighet: Totalt 9 måneder, hvorav 8 uker er informasjonsarbeid i Norge våren 2013. Informasjonsarbeidet kan etter behov spres utover vårsemesteret slik at det vil være mulig å studere ved siden av.

Søkeren må være mellom 20 og 27,5 år og ha tilknytning/god kjennskap til SAIH. Prosjektet vil tilstrebe lik deltagelse av kvinner og menn.

Det er positivt om søker:

snakker spansk, men det er ikke et absolutt krav. Det tilbys språkkurs ved behov.har erfaring fra organisasjons- og/eller politisk arbeid (for eksempel elevrådsarbeid, frivillige organisasjoner, politiske parti el.) har erfaring fra og/eller interesse for informasjonsformidling og kommunikasjonsarbeid. Interesse for alternative kommunikasjonsmetoder, som drama, musikk, film el. er positivt. har kunnskap om Nord/Sør – tematikk. har erfaring med å arbeide i team og kan vise til egne initiativer. har erfaringer med flerkulturelt arbeid, i Norge eller internasjonalt.

Søknadsfrist: 18. mars 2012

Søknaden sendes til nestleder1@saih.no, og bør inneholde følgende:

Bakgrunn i SAIH:

Hva er din tilknytning til SAIH (aktivisme, verv osv.)?Motivasjon for å reise: Hva er grunnen til at du vil reise på utveksling? Hvorfor skal vi velge akkurat deg?Planer for arbeid i for- og etterkant: Hvordan ser du for deg at du vil forberede deg til reisen? Hvordan vil du jobbe i etterkant av reisen?

Andre erfaringer og kvaliteter:

Erfaring fra reiser Erfaring fra andre organisasjoner Erfaring med informasjonsarbeidErfaring med politisk arbeidSpråkkunnskaperPersonlige egenskaper

For mer informasjon:

Alberto Valiente Thoresen, programrådgiver Bolivia, Alberto.Valiente.Thoresen@saih.no / 21063482/ nestleder1@saih.no

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon