Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Diskriminering HiO-plassen

Tirsdag rigget vi til utenfor p 52, og vi hadde ikke mer enn tatt frem vaffeljernet før de første sultne studentene dukket opp. Med skiltet gratis vafler dannet det seg raskt kø foran standen. Vi stilte alle som ville ha vaffel et helt irrelevant spørsmål, feks om vedkommende tok trikken til skolen i dag. Svarte de feil fikk de ikke noen vaffel, men en flyer med påskriften følte du deg diskriminert? samt litt informasjon om kampanjen. Dette skapte forvirring, og mange prøvde å knekke koden for hva som var riktig svar. Det fantes imidlertid ikke noen riktge eller gale svar, diskrimineringen var helt tilfeldig. Mange ble nyskjerringe, og fikk forklart at poenget var å sette fokus på diskriminering som skjer på tåpelig grunnlag, enten det er hvordan man kommer seg til skolen, eller hvilken seksuell legning man har. Noen ble sinte for at de ikke fikk vaffel, men de fleste tok det med et smil, og syns vi hadde et godt poeng. Vaffelrøren gikk unna, til tross for streng diskrimingering, og vi fikk inn mange underskrifter.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon