Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Dette skjedde SAIHs Årsmøte

a large group of people are posing for a picture in front of a building .a large group of people are posing for a picture in front of a building .

26. og 27. april var over 60 delegater, observatører og gjester samlet på Grønland i Oslo for SAIHs årsmøte 2024.

Årsmøte ble sparket i gang med en spennende panelsamtale om «Akademias rolle være i møte med det pågående folkemordet på Gaza», med innledninger fra Michael Lynk – FNs tidligere spesialrapportør for menneskerettigheter i Palestina, og Dr. Alaa Al-Azzeh fra Birzeit University.

Valg er en av de mest spennende sakene på årsmøter, og det var ikke et unntak i år. Det var flere gode kandidater til alle posisjonene. Selma Bratberg ble gjenvalgt som leder, og Henriette Johnstone og Maria Lie Jordheim ble valgt som nestledere.

Tre kvinner står ved siden av hverandre med blomster i hendene.Tre kvinner står ved siden av hverandre med blomster i hendene.
SAIHs nye ledertrio. F.v. Henriette Johnstone, Selma Bratberg og Maria Lie Jordheim.

I tillegg ble det valgt representanter til landsrådet, styret, informasjonskomiteen, valgkomiteen og kontrollkomiteen.

Noen høydepunkter fra årsmøte:

  • Tre nye medlemmer ble innlemmet i SAIH-fellesskapet. Vi ønsker Organisasjonen for Norske Fagskolestudenter, VID Studentorganisasjonen, og Studentunionen Kristiania velkommen!
  • Årsmøte vedtok tre nye resolusjoner, en om Palestina, en om Afghanistan og en om Students at Risk.
  • Frem til Årsmøte 2025 skal det, gjennom en prosess med arbeidsgruppe, referansegruppe og etablerte arenaer, utvikles en ny strategi for SAIH. Denne vil erstatte de tre strategiene SAIH opererer med i dag, for å skape en sterkere, enhetlig og oversiktlig føring for SAIHs arbeid.
  • Det ble vedtatt 3 langsiktige politiske prioriteringer for SAIH. ”Fight for the right for equal and just access to higher education”, “Protect academic freedom in the time of authoritarianism”, og “Promote critical thought and diversity within higher education institutions.”

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet
en kvinne holder en megafon i hånden og en mann holder en knyttneve i været.en kvinne holder en megafon i hånden og en mann holder en knyttneve i været.

Nyhet

Ledig stilling: Innholdsprodusent

SAIH søker deg som er visuelt sterk med teft for god historiefortelling, og som har erfaring med strategisk oppfølgning av eide og fortjente flater i sosiale medier.

Les nyhet
Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon