Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

- Det er en fæl følelse å bli diskriminert

(image) - Homoseksualitet er ikke en sykdom!Dette er noe av beskjeden som Gary på 21 år fra Nicaragua vil videreformidle til andre ungdommer. Han kom selv ut av skapet da han var 17 år, og har hatt både gode og dårlige opplevelser etter at han valgte å stå frem med sin seksuelle identitet. Han synes det var vanskelig å stå frem fordi det ikke blir akseptert at man tar egne valg når det gjelder seksualitet. Å være homofil godkjennes ikke av samfunnet. Selv om det har vært vanskelig å stå frem, har Gary også hatt positive opplevelser. Blant annet vant han Miss Gay Bluefields, en årlig missekonkurranse på den karibiske kysten i Nicaragua. Dette var en erfaring som ifølge han selv har gjort han sterkere, og som har medført flere forandringer i livet hans.

- En type respons jeg har fått etter konkurransen er at folk på gata stopper for å gratulere meg, noen vil også ta bilder med meg. Andre er ikke like positive, sier Gary som selv har blitt kastet stein etter på gata.

- Det er en fæl følelse å bli diskriminert på den måten.

Når han snakker om det å bli akseptert sier han at moren hadde store problemer med dette når han kom ut. - Hun ble veldig overasket og sa at det ikke var slik hun hadde oppdratt meg. Jeg forklarte henne at det ikke hadde noe med oppdragelse å gjøre, men at jeg er født sånn. Men nå aksepterer hun det. Man må bare akseptere meg for den jeg er, sier en bestemt Gary.

Gary legger videre vekt på at homoseksualitet ikke er en smittsom sykdom. Vi er alle menneskelige, og det er viktig at hver og en er seg selv, og at man ikke stenger seg inne på grunn av den man er, sier Gary. Til ungdom generelt er rådet hans å holde seg unna narkotika, se fremover og få seg en utdanning!

Du kan følge Linda og Magnhild på utveksling på facebook og blogg

Les mer om kampanjen her

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon