Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Bli med Verdens Beste Nyheters kampanjedag!

Nyheter fra verden til Norge

Det nærmer seg årets kampanjedag hvor hundrevis av frivillige vil stå klare på gatehjørner, skoler, universiteter og andre steder over hele landet for å gi folk en god start på dagen og spre de gode nyhetene. Flere organisasjoner, stiftelser og private aktører har vært med på utdelingen i Norge hvert år i Norge siden 2015.

Drevet av frivillighet

Kampanjedagen er kun mulig å gjennomføre fordi engasjerte frivillige hvert år gjør en stor innsats for å bringe de gode nyhetene til folket. Frivillige fra et titalls av organisasjoner er med å gjennomføre kampanjedagen, og mange av de er fra SAIH sine lokallag rundt om i landet. Vi gleder oss til å gjennomføre kampanjedagen med verdens beste frivillige!

Mye mer enn bare en avis I tillegg til avisa er Verdens Beste Nyheter mye mer. På kampanjedagen og i perioden før og etter vil det være arrangementer rundt om i hele landet. Befinner du deg i Oslo kan du for eksempel kickstarte dagen med frokost og dansing på Breakfast Beat på Skatten før du blir med på å dele ut noen aviser. Det vil også foregå arrangementer i andre byer rundt om i landet, blant annet Trondheim og Kristiansand. Følg med på vår Facebook-side og nettside for mer informasjon

I mellomtiden anbefaler vi deg til å..

Holde deg oppdatert om gode nyheter ved å følge oss på Facebook og InstagramLese nyheter fra hele verden på vår nettavis som blir oppdatert regelmessig. Her kan du også lese mer om hva Verdens Beste Nyheter er og jobber med! 

Og husk å følge med den 27.september, og ta med deg en avis! Legg også gjerne ut bilder med hashtaggen #verdensbestenyheter.

Har du spørsmål om Verdens Beste Nyheter eller kampanjedagen? Da kan du kontakte kampanjekoordinator Marthe Jæger Tangen på marthe.tangen@saih.no.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon