Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Bli med verdens beste nyheter

Vil du være med og knuse myter, opplyse folk og deg selv om framgangen i verden (særlig for Tusenårsmålene) og lære mer om positive ting som skjer i utviklingsland? Da trenger vi deg med på laget, uansett hvor i landet du bor!

Verdens beste nyheter er en nyhetskampanje som formidler framskritt og positive resultater fra utviklingslandene. Vi skriver nyheter, analyser og historier og fokuserer på framskritt, potensiale og løsninger, men vi belyser også utfordringer. Målet er å rette opp i mange nordmenns oppfattelse om at det ikke er håp for utviklingslandene og at det ikke nytter med utviklingsarbeid og bistand. Vi ønsker også å rette søkelyset mot positive tiltak som skjer i utviklingslandene og nyansere det negative bildet av utvikling som media og organisasjoner kan bidra til å opprettholde.Verdens beste nyheter startet opp i Danmark i 2010 og er der et samarbeid mellom FN, Danida og over 100 danske utviklingsorganisasjoner, samt over 100 næringslivspartnere. I Norge står Changemaker, Spire og SAIH bak kampanjen, sammen med partnere fra mange utviklingsorganisasjoner.Les mer om VBN Danmark, her.Målet for vår kampanje er å ha en kampanjedag i april, der vi deler ut aviser med Verdens beste nyheter. For å understreke det positive budskapet, vil vi også dele ut gratis kaffe. Vi skal også skrive kronikk og holde en debatt om hvordan utviklingsland blir fremstilt i media og av organisasjoner, og hvorfor kampanjen trengs.Vi søker folk som....vil dele ut avis og kaffe på kampanjedagen, være med i avisredaksjonen og samle inn de gode nyhetene, som vil spre nyhetene i sosiale medier, som vil jobbe med merchandise, som vil være med å lage debatt og som ellers har lyst på erfaring med kampanjearbeid og utviklingskommunikasjon.Alle som blir med i kampanjegruppa vil etter kampanjen få utdelt diplom og attest for innsatsen.Er du interessert?Kom på oppstartsmøtet 19. januar på Miljøhuset i Oslo! Dersom du ikke kan komme på møtet, men er interessert, ring prosjektleder Ragnhild Lunner på tlf. 45210489 eller send en epost til ragnhild_lunner@hotmail.comSe mer om oppstartsmøtet på Facebook.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon