Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Bli med Human Rights Human Wrongs

Festivalen finner sted på Filmens Hus i Oslo 14.- 19. februar, med visning av noen av verdens beste dokumentarfilmer om internasjonale spørsmål i tillegg til en rekke spennende debatter, presentasjoner, konserter og andre arrangementer.

I en verden med en ofte ensidig, negativ nyhetsdekning har konstruktiv journalistikk vokst frem som en alternativ tilnærming til journalistfaget. Målet med verktøyet er å gi et mer presist bilde av verden, og på samme tid opprettholde journalistikkens hovedoppgaver. Men hva er konstruktiv journalistikk og på hvilken måte skiller den seg fra andre redskap innen journalistfaget? Mer informasjon om arrangementene som omhandler konstruktiv journalistikk finner du under.

Portraying the World Accurately: Constructive Journalism

Dato: onsdag 15. februar 2017 Tid: 13:00-14:00 Sted: Tancred, Filmens Hus

Arrangementet er todelt; først vil journalist og direktør for konstruktiv journalistikk ved Windesheim Høyskole, Cathrine Gyldensted, holde en presentasjon om konstruktiv journalistikk og om hvordan journalister kan inkludere elementer av konstruktiv journalistikk i sitt arbeid. Dette er etterfulgt av fotojournalist Jeroen Swolfs, som vil presentere fotoprosjektet Streets of the World. Mellom 2006 og 2016, reiste Swolf til hovedsteder over hele verden for å dokumentere hverdagen i disse storbyene. Gjennom prosjektet ønsket han å fange likhetene mellom mennesker fra forskjellige land med ulik kulturell bakgrunn, og vise et annet bilde av virkeligheten enn den vi ofte blir presentert med.

I etterkant av presentasjonene, vil førsteamanuensis ved HiOA, Anne Hege Simonsen, lede en samtale med Cathrine Gyldensted og Jeroen Swolfs om konstruktiv journalistikk.

Arrangementet foregår på engelsk.

Facebook-arrangement: https://www.facebook.com/events/364780720546158/

Konstruktiv journalistikk i populistens tidsalder

Dato: onsdag 15. februar 2017 Tid: 18:30-19:30 Sted: Tancred, Filmens Hus

Donald Trumps retorikk har sjokkert og opprørt mange verden over, med hans klare nasjonalistiske og isolasjonistiske utsagn og holdninger. Hva er konsekvensene av hans mediestrategi- og håndtering, og hva er medias ansvar i møte med Trump og andre statslederes angrep på deres integritet?

Med dette som bakteppe, diskuterer panelet hvordan konstruktiv journalistikk – en ny og innovativ journalistisk metode – blir stadig viktigere i hvordan mediene former vår virkelighetsoppfattelse. Konstruktiv journalistikk inkluderer overbevisende positive og løsningsorienterte elementer for å presentere et mer fullstendig bilde av verdens begivenheter og realiteter. Dette er viktig for å unngå å skape passive lesere. Utfordrer den konstruktive journalistiske tilnærmingen de grunnleggende prinsippene i journalistikken som vi kjenner den? Går den på akkord av objektiviteten? Og er det egentlig et behov for å endre måten journalister jobber på?

I panelet:Cathrine Gyldensted (leder for Constructive Journalism ved Windesheim University of Applied Sciences) Tomm Kristensen (journalist, forfatter og tidligere foreign utenriksjournalist for NRK) Per Olav Ødegård (utenrikskommentator i VG)

Moderator: Anne Hege Simonsen (førsteamanuensis ved HiOA)

Arrangementet foregår på norsk.

Facebook-arrangement: https://www.facebook.com/events/984151861718159/

Mer informasjon om programmet kan du finne her.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon