Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Bli med feiringa! SAIH 50 år !

I 50 år har SAIH vært pådriver for at studenter og akademia skal spille en viktig rolle for demokratisk frigjøring. Gjennom støtte til frigjøringskamp, styrking av utdanning i land i Sør, og gjennom informasjonsarbeid og politisk påvirkning i Norge har SAIH jobbet for vår visjon: “At all ungdom har tilgang til god utdanning som gjør dem i stand til å skape en rettferdig verden”.

(image) Solheim har garantert på seg fin-slipset når SAIH skal feires.

Fredag den 28. oktober håper vi derfor at du har mulighet til å delta på SAIHs offisielle jubileumsmarkering, Frokostkjelleren, Karl Johans gate 47 fra kl. 14.00- 16.00. Hilsningstale ved Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim, en av SAIHs grunnleggere Gunnar Stålsett, Bolivias ambassadør til Norden Eugenio Poma Anaguaya, Sør-Afrikas ambassadør til Norge Beryl Rose Sisulu, Stortingsrepresentant og tidligere styreleder Marit Nybakk, Norad direktør Villa Kulild , Norsk studentorganisasjon Kim Kantardjiev, videohilsner, musikk og kaffe og kaker.

Fredag 28. okt klokken 19.00 vil vi også invitere til jubileumsfest på Soria Morias restaurant på Torshov, Vogts gate 64, Her vil det bli fingermat, jubileumstaler, countrymusikk med utviklingspolitisk innhold ved Bretton Woods og annen underholdning.

Påmelding: Snarest. Første mann til møllaKontaktperson: nestleder Kirsten Hov tlf: 21 06 34 76 eller på e-post nestleder1@saih.no .

Laster inn ...

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon