Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Bli med i kampen for høyere utdanning

I 2017 ble det registrert 257 angrep i 35 land mot forskere, studenter, ansatte og utdanningsinstitusjoner. Angrepene inkluderer bl.a. dødsfall, vold, forsvinninger, urettmessige arrestasjoner og tap av stillinger. Forskning og ny kunnskap er avgjørende for å sikre utviklingen av et rettferdig og demokratisk samfunn. Derfor er overgrep rettet mot akademisk frihet ikke bare et angrep mot enkeltpersoner, men et angrep mot hele samfunnet. Sammen med partnere som fagforeningen Progressive Teachers Union of Zimbabwe (PTUZ) jobber SAIH for akademikeres rett til fri yrkesutøvelse og for en fri og global utveksling av kunnskap.

Hva du kan gjøre

SAIH er Norges eneste student- og akademikerbaserte bistandsorganisasjon. SAIH samarbeider med 30 lokale organisasjoner i 8 land, i Latin-Amerika, Sørlige Afrika og Asia. I tillegg til langsiktig bistandsarbeid jobber vi med politisk påvirkning i Norge og internasjonalt, for å bedre rammevilkårene for utdanning og utvikling globalt.

Som SAIH-støttespiller kan du bidra til:

Slik oppretter du lønnstrekk

Betalte du SAIH-tierne da du var student? I over 50 år har norske studenter engasjert seg i SAIH gjennom de såkalte SAIH-tierne. Nå kan også ansatte ved norske utdanningsinstitusjoner engasjere seg i kampen for utdanning med et fast trekk over lønna hver måned.

Alt du trenger å gjøre er å registrer deg i vårt innmeldingsskjema, her.

Du bestemmer selv størrelsen på din gave, enten det er 50 kr, 150 kr eller 500 kr per måned. I dag finnes løsningen ved følgende institusjoner: UiB, UiA, UiS, UiO, UiT, NTNU og NMBU.

Skattefradrag

Alle gaver til SAIH som overstiger 500 kr i året, kvalifiserer til skattefradrag. I 2018 kan du få skattefradrag for gaver opp til 30 000 kr i løpet av kalenderåret.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon