Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Bli med i ett av våre utvalg!

SAIH SØKER NYE UTVALGSMEDLEMMERSAIH SØKER NYE UTVALGSMEDLEMMER

Er du student med et brennende engasjement for utdanning og internasjonal solidaritet? Nå kan du være med å forme fremtidens SAIH.

Søknadsfrist 23 august.

POLITISK KAMPANJE

Er du opptatt av retten til gratis høyere utdanning? I flere og flere land blir skolepenger innført, og i de landene som har skolepenger ser vi at prisen blir dyrere og dyrere. I Norge er det nå også innført skolepenger for internasjonale studenter utenfor EØS/Sveits.

Kampanjen på denne tematikken skal lanseres mars 2024, og utvalget skal fra august til og mars utvikle et kreativt konsept i samarbeid med et kreativt byrå, samt foreslå politiske målsettinger for kampanjen som vedtas av SAIHs styre.

Utvalget møtes rundt 2-3 ganger i måneden, og hver uke i den siste tiden før kampanjen. I tillegg forventes det at du kan ta på deg arbeidsoppgaver mellom møtene.

Vi søker deg som er kreativ og engasjert. Det er en fordel, men ikke et krav, med erfaring med kampanjearbeid eller politisk påvirkningsarbeid.

Dersom du har spørsmål, ta kontakt med politisk rådgiver Stian Antonsen (stian.antonsen@saih.no).

LOKALLAGSUTVIKLING

SAIH har 10 lokallag rundt om på studiesteder i Norge og disse utgjør en viktig grunnpilar i SAIHs arbeid. I 2020 gjennomførte vi en kartlegging av lokallagene i SAIH for å avdekke styrker og svakheter i måten de er organisert og drevet på. I ettertid har vi arbeidet for å følge opp anbefalingene for å styrke den lokale aktiviteten i SAIH. Dette arbeidet skal vi videreføre i år og vi søker derfor medlemmer til et utvalg for lokallagsutvikling.

Vi ønsker å benytte oss av kunnskapen du, som nåværende eller tidligere lokallagsaktivist, har fra ditt lokale engasjement til å styrke og videreutvikle grasrota i SAIH.

Gjennom arbeidet i utvalget vil du ha mulighet til å utvikle dine organisasjonsferdigheter, få større kjennskap til SAIH, og være med på å gjøre organisasjonen enda bedre.

For å delta i dette utvalget bør du være kjent med SAIH som organisasjon og ha erfaring fra et lokallagsstyre, Landsråd, IK, AU eller andre sentrale ledd i organisasjonen. Utvalget søker ellers folk med forskjellig organisasjonsbakgrunn, interesse og kompetanse. Det er en fordel om du befinner deg i Oslo-regionen, men ikke et krav. Utvalgsmedlemmene må påberegne et til to møter i måneden, samt noe arbeid mellom møtene.

HVORDAN SØKE?

Utvalgene er åpne for alle, og representanter fra SAIHs medlemsorganisasjoner (inkludert lokallag) oppfordres spesielt til å søke. Det vil for alle utvalgene legges opp til mulighet for digital deltakelse.

For å søke skriver du et kort motivasjonsbrev (1/2-1 A4-side) med informasjon om deg selv, dine erfaringer, hva du kan tilføre arbeidet og eventuelle tanker og ideer for prosessen du vil være del av.

Motivasjonsbrevet sendes til leder@saih.no. Søknadsfrist: onsdag 23. august.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon