Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

BLI AMBASSADØR FOR VERDENS BESTE NYHETER

Som ambassadør for årets digitale kampanje vil du motta t-skjorte og en digital verktøykasse som gjør deg klar til å gjennomføre og spre informasjon om kampanjen i ditt nettverk og nærområde. Du kan selve velge i hvilken grad du ønsker å involvere deg – verktøykassen tilbyr ulike nivåer. Det krever ingen spesifikk erfaring for å delta.

Meld deg på ved å fylle ut et skjema her. Frist påmelding: 21.august.

ÅRETS KAMPANJE

Årets kampanje begynner 17. september og varer i én uke. I motsetning til tidligere år skal vi ikke dele ut aviser. I år skal vi gjennomføre et eksperiment for å teste effekten av gode nyheter. Deltagerne i eksperimentet vil motta positive nyheter om internasjonal utvikling som direktemeldinger til sin telefon i syv dager, og blir deretter bedt om å svare på noen enkle spørsmål.

For å gjennomføre årets kampanje trenger vi både deg som vil hjelpe til å spre ordet, og deg som ønsker å delta i eksperimentet. Som ambassadør vil du få tilsendt alt du trenger for å være med på begge deler.

HVORDAN FUNKER DET?

Meld deg på ved å fylle ut dette skjema. Du kan melde på flere, men da blir du ansvarlig for å dele ut t-skjortene og informasjonen til de du melder på. Motta t-skjorter i posten og en digital verktøykasse på epost. Ta i bruk innholdet i den digitale verktøykassa og spre informasjon om kampanjen.Delta på eksperimentet, 17. til 24.september.

Mens du venter på kampanjestart, kan du...

Holde deg oppdatert om gode nyheter ved å følge oss på Facebook og Instragram.Lese nyheter fra hele verden, på våre nettsider. Skrive til vår koordinator, Marte Hansen Haugan hvis du har spørsmål om kampanjen.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon