Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Bilder fra hyttetur til Hafjell

Visste du at man rekker å høre The looong and wiiinding road av Beatles hele 51,5 ganger når man kjører fra Oslo til Hafjell? Hvis du legger til at det tar en time å plukke opp dine med-SAIH’ere rundt omkring i Oslo kan du faktisk høre sangen hele 17,5 ganger til! Ikke verst. Og sliter du litt med å finne hytta rekker du jammen en runde til.

Hvis du synes dette høres ille ut kan det hende at tiden gikk kanskje enda saktere for de miljøvennlige togfarerne som pent måtte vente på å bli plukket opp av en bil som bare skulle finne hytta først. De måtte synge selv.. Og for å overleve den beinharde Hafjellskulda er det umulig å vite nøyaktig hvor mange OL-floker de måtte slå.

(image)

SAIH Bislet leide en hytte rett ved Hafjell alpinsenter og helgen skulle brukes til årsmøte, valg av nytt styre og sosialisering. I løpet av helgen fikk vi testet både slalom, snowboard, blades og bob (!) i bakken.

(image)

(image)

På kvelden var det felles middag, quiz, badstu med påfølgende snøbading (unntatt for sofaslaskene) og selvfølgelig valg av nytt styre! Appeller ble holdt, stemmer ble talt opp og vips var et nytt og større (bedre?!) styre ved roret.

Alt dette etterfulgt av en fortreffelig lasagne fra vår nye PR-ansvarlig samt kokk (cheers!), og kanskje en leskedrikk attåt.

(image)

Takk til Tonje og Yvonne som ordnet med hytteturen, og:

Takk for en fin-fin tur alle sammen!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon