Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Besøk fra Sør-Afrika/Visit from South-Africa

I mer enn 80 land er det forbudt å være homofil,og i syv av disse er det faktisk dødsstraff å ha denne legningen. Mange får ikke lov til å ta utdanning på høyere nivå og blir arrestert for å prøve.

På tirsdag den 5.Oktober fikk vi Ås besøk av Anzio Jacobs som holdt ett foredrag om LHBT-rettigheter i Sør-Afrika, et land hvor han selv jobber som aktivist i flere organisasjoner. Han snakket om de forskjellige organisasjonene og hvordan det er å være homofil under sånne omstendigheter. Det var ca. 30 oppmøtte på foredraget og vi klarte å få til en aldri så liten diskusjon. Flott at så mange ville ta seg turen å høre på hva Anzio hadde å si.

IN ENGLISH:

In more than 80 countries it is illegal to be homosexual, and in seven of these you can get a death penalty for practicing this sexuality. Many people are not allowed to get a higher education and get arrested for trying.

On Tuesday October 5th we got a visit from Anzio Jacobs who held a lecture on LGBT-rights in South-Africa, where he is a activist in several organizations. He talked about the different organizations and how it is to be a homosexual under these circumstances. Around 30 people showed up and we managed to get a small discussion started. Great to see that so many took their time to listen to what Anzio had to say.(image) (image)

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon