Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Årsmøte 2022

Etter to år med digitale løsninger var arrangører og deltakere glade for å endelig kunne samles til fysisk årsmøte igjen! Mange av lokallagene har brukt året på å bygge seg opp etter pandemien, og har gjennomført to kampanjer, og tenkt nytt for å samle sine aktivister på sine campuser.

På årsmøtet ble Hector Ulloa, Martine Billing og Selma Bratberg gjenvalg som leder og nestledere. I tillegg til valg av arbeidsutvalget var det mange spennende saker på dagsorden. Det ble blant annet vedtatt omstrukturering av SAIHs landsråd og innføring av en frivillig medlemsavgift i SAIH. På handlingsplanen ble det lagt til at SAIH skal jobbe for bedre kommunikasjon med medlemmer, økt inntak av StAR-studenter på universitetene og lage en konkret plan for å redusere organisasjonens klimaavtrykk.Her kan du lese sakspapirene til årsmøte. Det var mange engasjerende debatter rundt tema som inkludering, mer bruk av engelsk i kampanjer og sakspapirer, og hvordan studentdemokratier og andre medlemmers nå vil få en større rolle i organisasjonen. Tema for neste års politiske kampanje er bestandig en engasjerende sak på årsmøte. I 2023 vil tema være «Akademikere og studenter som demokratiforkjempere, og beskyttelsesmekanismer for disse studentene», etter flere innspill om hvilke utfordringer sivilsamfunnet og studenter møter når de organiserer seg. I vår har vi også hatt en solidaritetskampanje for studenter påvirket av krigen i Ukraina, som ble markert på årsmøtet. Les mer om kampanjen her.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon