Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Nominasjoner til Radi-Aid Awards 2016

Den internasjonale prisutdelingen The Radi-Aid Awards - opprinnelig også kalt Radiator Awards - ble startet av SAIH i 2013, inspirert av den første kampanjen og musikkvideoen Radi-Aid: Africa for Norway. 8. desember braker det løs igjen, og årets finalister annonseres 18. november.

Ved å fremme både årets mest kreative og nyskapende innsamlingskampanjer og de mest skadelige og stereotypiske bidragene, er målet med Radi-Aid Awards å bidra til endring i hvordan mange bistandsorganisasjoner kommuniserer og engasjerer mennesker i tematikk rundt fattigdom og utvikling.

Send oss dine nominasjoner på RadiAid.com - frist 10. november.

Gjennom flere år har SAIH jobbet med å sette fokus på hvordan vestlige medier, bistandsorganisasjoner og akademia ofte presenterer et unyansert bilde preget av krig, fattigdom og konflikt.

- Studenter og akademikere er viktige aktører i samfunnsutviklingen, og derfor er det vesentlig at vi også forstår hvordan verden henger sammen. Hva vi lærer om verden gjennom undervisning på skolen, nyheter og bistandskommunikasjon må være nyansert og balansert. Radi-Aid Awards er derfor ikke bare en prisutdeling, men en del av en viktig informasjonskampanje for SAIH. Vi trenger å minske gapet mellom "oss" og "dem", sier Thea Willoch Njaastad, organisatorisk nestleder i SAIH og prosjektleder for Radi-Aid 2016.

I tråd med tidligere vil også årets kampanje by på flere elementer enn selve prisutdelingen, uten at Njaastad vil røpe mer:

- Vi ønsker at flest mulig skal få øynene opp for en slik kampanje, og har god erfaring med kreative virkemidler for å oppnå dette både nasjonalt og internasjonalt, sier hun.

Årets prisutdeling vil bli holdt den 8. desember i Oslo, og vil også bli streamet på nett.

Les mer om prisutdelingen og send oss dine nominasjoner på RadiAid.com.

Klikk her for å lese om fjorårets vinnere.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon