Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Andre del av ressursheftet

(image) Kampanjen i år har fått tittelen: ”Afrika nå. En sak har alltid flere sider”, og vil i hovedsak dreie seg om hvordan Afrika blir fremstilt i media, akademia og av bistandsaktører, hvorfor vi har det bildet vi har, og hvilket ansvar studenter og akademikere har for å bidra til å nyansere dette bildet.

Materiellet kommer til å være klart over påske, og dette blir plakatteksten: ”Borgerkriger herjer, aids utsletter generasjoner og i Nairobi sitter katten til Ngugi fast i et tre. Afrika består av over 900 millioner mennesker i 54 land med ulike problemer og muligheter. For å skape en best mulig utvikling, er det viktig at vi studenter og akademikere forstår hvordan ting henger sammen og bidrar til et mer nyansert bilde av Afrika nå.”Vårsamlinga var i år fra 23. til 25. mars på Torpomoen mellom Ål og Gol, og for oss i politisk ledelse, IK og kampanjeteamet var dette en veldig hyggelig og nyttig opplevelse! Vi håper dere som deltok også fikk mye ut av helgen. For at det som foregikk på Torpomoen skal være til nytte for så mange som mulig, både de som deltok og de som ikke kunne komme, så inkluderer vi i dette ressurheftet referater fra debatter, innlegg og workshops som fant sted under Vårsamlinga. Dere i lokallagene er helt nødvendige for at kampanjeuka skal bli bra, og vi håper at vi med dette ressursheftet både har fanget opp deres gode ideer og bidratt med mer bakgrunnsstoff. Vi oppfordrer dere i lokallagene til å dele hverandres ideer på webforumet, og følge med på hverandres hjemmesider. Alle er dessuten velkommen til kampanjeavsparket som skal være på Internasjonalen i Oslo, mandag 16. april fra 10.00-11.00. Vi gleder oss til å følge med på aktivitetene deres!Innhold i 2. del av ressursheftet (se boksene på siden):1) Forslag til ulike aktiviteter dere kan arrangere på lærestedene2) Forslag til organisasjoner/personer som kan delta i debatter, holde foredrag om ulike temaer3) Referat fra debatter, foredrag og workshops på Vårsamlinga4) Materiell, nettside og nettforum som ressurser under kampanjeuka

Lykke til med kampanjeuka!Hilsen Arbeidsutvalget, Informasjonskomiteen og SAIHs kampanjeteam 2007

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon