Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Andre del av ressursheftet

(image) Kampanjen i år har fått tittelen: ”Afrika nå. En sak har alltid flere sider”, og vil i hovedsak dreie seg om hvordan Afrika blir fremstilt i media, akademia og av bistandsaktører, hvorfor vi har det bildet vi har, og hvilket ansvar studenter og akademikere har for å bidra til å nyansere dette bildet.

Materiellet kommer til å være klart over påske, og dette blir plakatteksten: ”Borgerkriger herjer, aids utsletter generasjoner og i Nairobi sitter katten til Ngugi fast i et tre. Afrika består av over 900 millioner mennesker i 54 land med ulike problemer og muligheter. For å skape en best mulig utvikling, er det viktig at vi studenter og akademikere forstår hvordan ting henger sammen og bidrar til et mer nyansert bilde av Afrika nå.”Vårsamlinga var i år fra 23. til 25. mars på Torpomoen mellom Ål og Gol, og for oss i politisk ledelse, IK og kampanjeteamet var dette en veldig hyggelig og nyttig opplevelse! Vi håper dere som deltok også fikk mye ut av helgen. For at det som foregikk på Torpomoen skal være til nytte for så mange som mulig, både de som deltok og de som ikke kunne komme, så inkluderer vi i dette ressurheftet referater fra debatter, innlegg og workshops som fant sted under Vårsamlinga. Dere i lokallagene er helt nødvendige for at kampanjeuka skal bli bra, og vi håper at vi med dette ressursheftet både har fanget opp deres gode ideer og bidratt med mer bakgrunnsstoff. Vi oppfordrer dere i lokallagene til å dele hverandres ideer på webforumet, og følge med på hverandres hjemmesider. Alle er dessuten velkommen til kampanjeavsparket som skal være på Internasjonalen i Oslo, mandag 16. april fra 10.00-11.00. Vi gleder oss til å følge med på aktivitetene deres!Innhold i 2. del av ressursheftet (se boksene på siden):1) Forslag til ulike aktiviteter dere kan arrangere på lærestedene2) Forslag til organisasjoner/personer som kan delta i debatter, holde foredrag om ulike temaer3) Referat fra debatter, foredrag og workshops på Vårsamlinga4) Materiell, nettside og nettforum som ressurser under kampanjeuka

Lykke til med kampanjeuka!Hilsen Arbeidsutvalget, Informasjonskomiteen og SAIHs kampanjeteam 2007

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon