Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Akademisk frihet

Stian og Anne-Marit fra SAIH er nå på plass i Harare hvor de skal jobbe for ZINASU (Zimbabwe National Students Union) og FSN (Female Student Network), mens Samuel og Patience fra Zimbabwe har ankommet Oslo og SAIH. Deltagerne i utvekslingen skal jobbe et helt år i sine nye vertsland.

Hensikten med utvekslingen er å styrke kompetansen i alle tre organisasjoner. Vi ønsker faglig styrking rundt temaet akademisk frihet, økt kunnskap og inspirasjon for bruk av sosiale medier og annen kommunikasjon, samt å knytte sterkere bånd mellom studentaktivister i Norge og Zimbabwe.

Samuel og Patience har vært i Norge i en uke og har allerede reist til SAIHs lokallag i Bergen for å delta på seminar og holde foredrag om hva man legger i begrepet akademisk frihet i Zimbabwe. De er begge enige i at utvekslingen er viktig for å fremme økt forståelse og samarbeid.

- Jeg vil bruke denne muligheten til å knytte sterkere bånd mellom kvinnelige studenter i Norge og Zimbabwe, sier Patience fra FSN. Samuel fra ZINASU håper utvekslingen vil bidra til økt kunnskap om situasjonen for studenter i Norge og Zimbabwe. Han mener dette er en viktig plattform for erfaringsutveksling og læring.

- Vi er utrolig glade for å ha Patience og Samuel her, sier Martine som er nestleder i SAIH. Dette er en unik mulighet til å utveksle ideer og jeg er sikker på at dette blir en spennende og lærerik prosess for oss alle!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon