Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Akademisk frihet

Stian og Anne-Marit fra SAIH er nå på plass i Harare hvor de skal jobbe for ZINASU (Zimbabwe National Students Union) og FSN (Female Student Network), mens Samuel og Patience fra Zimbabwe har ankommet Oslo og SAIH. Deltagerne i utvekslingen skal jobbe et helt år i sine nye vertsland.

Hensikten med utvekslingen er å styrke kompetansen i alle tre organisasjoner. Vi ønsker faglig styrking rundt temaet akademisk frihet, økt kunnskap og inspirasjon for bruk av sosiale medier og annen kommunikasjon, samt å knytte sterkere bånd mellom studentaktivister i Norge og Zimbabwe.

Samuel og Patience har vært i Norge i en uke og har allerede reist til SAIHs lokallag i Bergen for å delta på seminar og holde foredrag om hva man legger i begrepet akademisk frihet i Zimbabwe. De er begge enige i at utvekslingen er viktig for å fremme økt forståelse og samarbeid.

- Jeg vil bruke denne muligheten til å knytte sterkere bånd mellom kvinnelige studenter i Norge og Zimbabwe, sier Patience fra FSN. Samuel fra ZINASU håper utvekslingen vil bidra til økt kunnskap om situasjonen for studenter i Norge og Zimbabwe. Han mener dette er en viktig plattform for erfaringsutveksling og læring.

- Vi er utrolig glade for å ha Patience og Samuel her, sier Martine som er nestleder i SAIH. Dette er en unik mulighet til å utveksle ideer og jeg er sikker på at dette blir en spennende og lærerik prosess for oss alle!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet
a large group of people are posing for a picture in front of a building .a large group of people are posing for a picture in front of a building .

Nyhet

Dette skjedde på SAIHs Årsmøte

26. og 27. april var over 60 delegater, observatører og gjester samlet på Grønland i Oslo for SAIHs årsmøte 2024.

Les nyhet
en kvinne holder en megafon i hånden og en mann holder en knyttneve i været.en kvinne holder en megafon i hånden og en mann holder en knyttneve i været.

Nyhet

Ledig stilling: Innholdsprodusent

SAIH søker deg som er visuelt sterk med teft for god historiefortelling, og som har erfaring med strategisk oppfølgning av eide og fortjente flater i sosiale medier.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon