Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

4) Materiell, nettside og nettforum som ressurser under kampanjeuka

(image) Endelig er materiellet klart! Materiellet består av plakat, flyer og en kampanjelogo (kopier bildet over eller mail oss for å få bildefilen). Flyers og plakater blir trykket opp i samme antall som i fjor.

Det sentrale budskapet er Afrika nå – en sak har alltid flere sider. Nytt av året er at dette blir laget som en logo, som bare kreativiteten setter grenser for hvordan dere kan få brukt utover i året. Øverst i dokumentet ser dere kampanjelogoen! Denne vil bli sendt dere som en bildefil, så er det opp til dere å bruke den som dere selv vil. Kanskje noen av dere kan få bruke den på baksiden av konsertbilletter på studentpuben? Hva med utskriftsforsiden på et av fakultetene på lærerstedet? Annonse i studentavisen som kan gjentas utover i året? Lages klistremerker av? Her er det masse muligheter!

Kampanjelogoen er bra å bruke under kampanjeuka, men også som en påminnelse om temaet utover i året, slik at budskapet blir sittende lenger.

Nettforum: Nytt av året er at vi har fått nettforum under saih.no! www.saih.no/forum er adressen, første gang må du registrere deg. Men etter at du har blitt godkjent bruker, er det bare å logge seg på og diskutere kampanjen og andre SAIH ting med resten av oss. Her kan man tipse hverandre om gode ideer til bruk av kampanjelogoen, morsomme kommentarer man har fått på stand, nye ideer man har fått etter vårsamlingen. Bare å sette i gang!

Nettside:Vi har en egen ressursbank på nettsiden vår: /Kampanje/Ressursbank/index.html. Her finnes det mange gode ressurser for den som har lyst til å lese seg opp på de ulike kanalene (media, akademia, bistandsorganisasjoner) kampanjen vår omhandler, samt få inn stemmer fra Sør og lese mer om viktigheten av studenter og akademikere som endringsaktører. Ressursbanken vil bli oppdatert gjennom hele året. Følg med på webforum for å få beskjed om oppdateringene!

Viktig:To viktige ting om materiellet: Ngugi er et kenyansk mannsnavn. Det er politisk ladet hvor mange land man sier at det er i Afrika. SAIH har en lang historie med engasjement rundt Vest-Sahara, og vi har derfor inkludert Vest-Sahara som et eget land, slik også African Union gjør.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon