Hopp til hovedinnhold

SAIH

En demonstrant står med flagget til Myanmars Studentorganisasjon under en demonstrasjon mot militærkuppet i Yangon 7. februar 2021. Foto: STR / AFP. En demonstrant står med flagget til Myanmars Studentorganisasjon under en demonstrasjon mot militærkuppet i Yangon 7. februar 2021. Foto: STR / AFP.

Myanmar

SAIH startet sitt arbeid i Myanmar i 2016, et land som står overfor betydelige utfordringer knyttet til manglende akademisk frihet og tilgang til inkluderende høyere utdanning.

Siden militærkuppet 1. februar 2021 har Myanmar opplevd en politisk, økonomisk og humanitær krise. Rapporter indikerer over 4.000 drepte, over 25.000 fengslede og mer enn 2 millioner fordrevne.

Situasjonen for landets høyere utdanningssektor er intet unntak. Juntaen har innført strenge kontroller, undertrykt akademisk frihet og arrestert tusenvis av studenter, lærere og andre som er involvert i protester. LGBTIQ+-samfunnet møter også diskriminering og seksuell vold som en del av militærets undertrykkende taktikker.

Til tross for dette mørket, ser våre partnere fortsatt håp og er fast bestemt på å fortsette sitt arbeid. I denne perioden er støtten fra SAIH og det internasjonale samfunnet viktigere enn noensinne.

På grunn av den anspente sikkerhetssituasjonen i Myanmar har SAIH valgt å ikke navngi partnerne våre i landet.

Mennesker iført munnbind, holder opp flagg og plakater med bilde av det burmesiske flagget og Aung San Suu Kyi.Mennesker iført munnbind, holder opp flagg og plakater med bilde av det burmesiske flagget og Aung San Suu Kyi.

Nyhet

Mot slutten for militærjuntaen i Myanmar

For noen uker siden ble jeg kontaktet av en sentral kilde i Myanmar som fortalte at europeiske diplomater (inkludert norske) har vurdert å støtte militærets planer om nyvalg for å stabilisere landet. Min informant var sjokkert over denne viljen til å legitimere regimet, selv om det unektelig er i tråd med den realpolitiske pragmatismen som har preget responsen etter kuppet i 2021.

Les nyhet
En hånd med tre fingre i været, foran det burmesiske flagget.En hånd med tre fingre i været, foran det burmesiske flagget.

Nyhet

- Slutt å henrette våre venner

To år etter militærkuppet ser det bekmørkt ut for unge mennesker i Myanmar som drømmer om demokrati og frihet.

Les nyhet
Se alle nyheter

Våre rapporter

SAIH utgir årlig rapporter basert på aktuelle temaer vi jobber med. Her finner du rapporter som omhandler Myanmar.

Se alle rapporter
Se alle stedene vi jobber

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon