Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Zambisk politi skjøt mot studenter

(image) - Vi måtte springe ut av våre kontorer når politiet begynte å skyte tåregass, sier Millica Mwela, Programme Manager

Studenter ytret sin misnøyeZambiske studenter ved UNZA ytret sine krav om økte stipender fra myndighetene. Flere studenter i Zambia får stipend men har med dagens støtteordninger en meget vanskelig økonomisk situasjon og ønsker forbedring. Sist uke markerte studentene sine krav på studentområdet. Demonstrasjonen ble derimot raskt stanset av politiet som brukte tåregass og skarpe skudd. Politiet har ved flere andre anledninger også brukt harde metoder og tåregass mot studentdemonstrasjoner. Studentunionen på UNZA har invitert utdanningsdepartementet til å inngå i dialog om økningsforslaget.Tåregass og SkuddUroen som startet Fredag 23. Mai UNZA campus førte til at SAIHs samarbeidspartner på universitetet UNZA HIV and AIDS RESPONSE PROGRAMME måtte flykte fra sitt kontor når politiet skjøt med tåregass og skarpe skudd. - Vi måtte springe ut av våre kontorer når politiet begynte å skyte tåregass, sier Millica Mwela, Programme Manager. Mwela melder også i en e-post at det skal gå bra med de to studentene som ble skutt og at politimannen som skjøt har blitt arrestert. Kilder/les mer (Times of Zambia):http://www.times.co.zm/news/viewnews.cgi?category=2&id=1211795483http://www.times.co.zm/news/viewnews.cgi?category=2&id=1211880650

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon