Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Vil du sitte i SAIHs kampanjeutvalg for kampanjen i 2020?

Lokallagsaktivister og medlemsorganisasjoner av SAIH, i tillegg til andre spesielt interesserte inviteres til å søke om å sitte i SAIHs kampanjeutvalg for perioden 2019-2020. Politisk tema for kampanjen valgt av årsmøtet 2019 er diskriminering på bakgrunn av seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk-utdanning som løsning.

Utvalget har gjennom høsten 2019 og våren 2020 hovedansvaret for den politiske og visuelle utformingen av kampanjen. Vi skal fastsette politiske målsetninger og arbeide for at disse oppnås, vi skal utarbeide kampanjemateriell og koordinere selve gjennomføringen av kampanjeuka som vil være i mars 2020.

Hvor ofte møtes man?

Utvalget vil møtes rundt 2-3 ganger i måneden ganger i måneden, og hver uke i den siste tiden før kampanjen. I tillegg vil det forventes at den enkelte kan påta seg arbeidsoppgaver mellom møtene. Antall møter og hvor mye arbeid det vil bli mellom møtene vil variere gjennom året. Kampanjemøtene vil avholdes på SAIHs kontor i Oslo. 

Hva kreves av deg?

Det er en fordel om du har tidligere erfaring med kampanjearbeid eller politisk påvirkningsarbeid. Også de som har et stort engasjement for akademisk frihet og internasjonal studentsolidaritet og/eller har en faglig bakgrunn innen temaet menneskerettigheter og lhbt er velkomne til å søke. Personer utenfor Oslo-området oppfordres til å søke, men bør da inkludere i sitt motivasjonsbrev noen tanker om hvordan de ser for seg den praktiske gjennomføringen og om hva de ønsker å bidra med inn i kampanjeutvalget.

Send inn ditt motivasjonsbrev

Dersom du synes dette høres ut som noe for deg kan du sende ditt motivasjonsbrev til politisk rådgiver Stian Antonsen innen tirsdag 18.juni.

Motivasjonsbrevet skal inneholde litt info om deg selv og din bakgrunn, hvorfor du ønsker å sitte i kampanjeutvalget og om hva du kan bidra med. Lengde: ca. ½- 1 side. Kampanjeutvalget skal nedsettes av styret på styremøte 20.juni.

Dersom du har spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt med politisk rådgiver Stian Antonsen på

stian.antonsen@saih.no

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon