Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Video fra seminaret: Hvem eier Latin-Amerika i Norge?

Dato: onsdag 19. august 2009 Arrangør:SAIH og RORG (Videoklippet viser introdelen og de to første innleggene. Dette er en testvideo fra SAIH. Hele seminaret kommer sannsynligvis senere)


Innledere: Benedicte Bull, førsteamanuensis, Senter for Utvikling og Miljø, Universitetet i Oslo; prosjektleder i The Norwegian Latin America Research Network (NorLARNet)Anne Hege Simonsen, førstelektor i Journalistikk, Høyskolen i Oslo; forfatter av boken ”Verden skapes hjemmefra”Kjell Dragnes, utenriksredaktør i AftenpostenEirik Vold, utenriksjournalist, jobber på bok om Hugo ChávezHåkon Børde, tidl. utenrikskorrespondent og journalist i NRK

UtgangspunktI Norge tolkes informasjon om Latin-Amerika innenfor våre egne politiske termer. Generelt blir informasjon om Latin-Amerika politisert, og gjerne plassert langs en høyre-venstre akse som fremstilles som nær identisk med vår egen. Dette står i kontrast til informasjon om Afrika, som ikke forstås gjennom samme politiske briller. - Er denne analysen riktig? Og i så fall, hvorfor? - Hva er effekten av medias dekning av Latin-Amerika?SAIH og RORG-samarbeidet lar noen av Norges fremste akademikere og utenriksjournalister på feltet ta debatten!Bilder finner du her

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon