Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Utdanning for fred i Colombia Operasjon Dagsverk 2016

Over 8 000 ungdommer har fått opplæring i rettigheter de ikke var klar over at de hadde, og 35 000 har fått bedre kjennskap til sine egne rettigheter og menneskerettighetene. Mange av ungdommene gikk fra å ha liten tro på seg selv, til å heve stemmen og få til endringer i både eget og andres liv. Det er gjennomført flere titalls informasjonskampanjer om alternativer til vold, om gratis utdanning og antirasisme. De har krevd at politikerne gjennomfører det de lovte barn og unge under valgkampen. Tusenvis har signert krav som ble sendt til regjeringen, og på valgmøter har de stilt krav innen helse, utdanning og fredsbygging. Prosjektet har lært ungdommen at de kan møte vold med ikke-voldelige metoder. Metodene har de tatt med inn i sine lokalsamfunn, og på den måten bidratt til tillit, samhold og styrke. Ungdommene forteller at prosjektet har gitt dem større tro på seg selv, og sin evne til å bidra til en positiv endring for seg selv, sin familie og sitt lokalsamfunn. Nå velger mange skole, familie og venner fremfor kriminelle gjenger. Du kan lese alt om prosjektet og resultatet her - https://www.od.no/2016-utdanni...

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon