Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Utdanning er en rettighet for alle: diskriminering er uakseptabelt!

SAIH Blindern har vært aktive og synlige i kampanjeuka. I samarbeid med SAIH Bislett, arrangerte vi et lærerikt og spennende foredrag om homofobi og kristendom i det sørlige Afrika. Med utgangspunkt i filmen Kuchus of Uganda, fortalte Kjersti Augland fra SAIHs hovedkontor om hvor vanskelig det er for LHBT-gruppen å arbeide for sine rettigheter. Jarle Simensen, historiker ved UiO, bistod med et religiøst perspektiv på homofobi, samt importerte religioner og begrep. I samarbeid med Cinema Neuf viste vi Dangerous Living: Coming Out in the Developing World. Annika Rodrigues fra LLH snakket om utbredelsen av homofobi med fokus på Afrikanske myndigheters bruk av LHBT som en syndebukk for sosiale, økonomiske og politiske problemer som et dårlig fungerende regime selv står bak. Stunt og standståing på blant annet SV, Frederikke, HF og RF ga god feedback fra studenter og besøkende og det ble fort noen hundre signaturer til SAIHs manifest. UiOs studenter viste solidaritet for de som ikke får lik rett til utdanning fordi de er homofile, lesbiske, bifile eller transpersoner og stilte seg bak kampanjen for skeive ungdommers rettigheter.

(image)

(image) (image) (image)

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon