Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Utdanning: En nøkkel til kvinners frihet?

(image) Dondogdulam Tungalag, Mongolia, representant fra Teacher’s Union Mongolia:- For meg betyr utdanning å realisere meg selv fullstendig som menneske. En utdannet kvinne kan bli fri fra alle hindringer hun møter i å kunne bruke og forstå sine rettigheter. Utdanning gjør oss alle i stand til å spille våre ulike roller i samfunnet bedre. Som representant i lærerforbundet i Mongolia kan jeg mobilisere medlemmene våre til å påvirke lover og utviklingen for utdanning i mitt eget hjemland.

(image) Rasheda K. Choudhury, Bangladesh, jobber med kampanjen “Campaign for Popular Education” I Bangladesh:- “Utdanning for frigjøring” betyr å styrke de underpriviligerte, de stemmeløse og de marginaliserte. Utdanning gjør oss sterkere, og det hjelper oss til å oppleve verdighet og frihet. Personlig har utdanning lært meg å dele mine egne ressurser, kunnskaper og ferdigheter med andre - særlig med dem som ikke har dette. Utdanning har styrket meg til å engasjere meg for de underpriviligerte, det har vist meg veien til å nå ut til mennesker som trenger hjelp. Selv har jeg jobbet med grasrotbevegelser i Bangladesh i mange år. Jeg vil jobbe for å få deres stemmer, historier og utfordringer frem og vise verden at utdanning for frigjøring er mulig.(image) Kave Vanessa Bulambo, Kongo. Student I Durban, Sør-Afrika:- Utdanning avgjør hva jeg er og hvem jeg burde være i livet. Utdanning er viktig fordi det gir en person muligheten til å stå på egne ben og bli hvem de ønsker å være. Og det gir oss muligheten til å se verden i et annet perspektiv ved å bli klar over de mange mulighetene som finnes. Med utdanning kan vi skape ideer og foreslå løsninger på de mange problemene som samfunnet står overfor i dag. Jeg tror vi har det som skal til for å forandre verden med den kunnskapen og ferdighetene vi har. Jeg er selv veldig engasjert i arbeidet for kvinner i Sør-Afrika, og jeg er bestemt på at utdanning er nøkkelen til deres frihet. Gjennom Women Across Borders kan jeg være med på å jobbe for utdanning for frigjøring for kvinner i Afrika.

(image) Helle Gudmundsen, Danmark, koordinator for Global Campaign for Education i Danmark: - Jeg ser på utdanning som veien ut av fattigdom. Når du er utdannet får du kunnskap om dine egne rettigheter og forpliktelser i samfunnet. Og jeg ville ikke vært der jeg er i dag, hadde det ikke vært for at jeg hadde utdanning. Utdanning har beriket livet mitt, og gitt meg muligheten til å leve et bærekraftig og interessant liv. Jeg unner alle kvinner det samme!

(image) Eva Buzo, Australia, student:- Utdanning for frigjøring handler om muligheter, både om muligheten til å drømme og å kunne stå ansvarlig for din egen framtid. Utdanning gir mennesker et valg, og utvider horisonten vår. Selv har jeg fått muligheten til å utforske og utfordre meg selv, til å forbedre meg selv og være fri til å gjøre mine egne valg. Og jeg synes vi skal jobbe for utdanning for frigjøring gjennom å vise verden løsninger i stedet for problemer.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon