Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

UiOs MR-pris til Ole Henrik Magga.

(image) Ole Henrik Magga har fått tildelt Universitetet i Oslos menneskerettighetspris for 2006. Denne får han for sitt utrettelige arbeid og internasjonale engasjement for samene og verdens urfolk gjennom en årrekke. Ole Henrik Magga har gjort en betydelig innsats ikke bare for samenes, men for alle urbefolkninger. Magga satt som første president i Sametinget 1989 – 1997. I 2002 ble han valgt som første leder av FNs permanente forum for urfolk (UNPFII), som han ledet frem til 2005.

Gjennom samerådet har Magga deltatt i arbeidet med utkast til FN-erklæringen om urfolksrettigheter, som ventes vedtatt under FNs 61. generalforsamling nå i september 2006.I forbindelse med SAIHs kampanje i fjor, som omhandlet urfolk og retten til høyere utdanning, var Ole Henrik Magga med SAIH på reise til Nicaragua (bildet). Der møtte han flere av våre samarbeidspartnere fra Urfolksprogrammet i Latin-Amerika. Tidligere har han også vært med SAIH på reise i Bolivia, det resulterte blant annet i filmen "Veiviserne - en film om urfolk i Norge og Bolivia". SAIH har i ettertid hatt god kontakt med Magga og gratulerer ham med prisen!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon