Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

UAC-Tiahuanaco

(image) UAC-Tiwanaku Foto: SAIH

UAC-Tiahuanaco kombinerer gamle andinske dyrkingsmetoder med ny teknologi for å kunne utvikle et landbruk som er tilpasset de økologiske forholdene på den andinske høysletta. Studentene kommer i all hovedsak fra rurale områder.

Gjennom samarbeidet med SAIH har den akademiske kvaliteten blitt styrket, og studentene har fått bedre infrastruktur og praksismuligheter. Samarbeid med lokale myndigheter og organisasjoner er helt sentralt ved UAC-Tiahuanaco, og lokale bønder får opplæring, veiledning og støtte av både lærere og studenter.

SAIH har samarbeidet med UAC- Tiahuanaco siden 1993. Rektoren, Padre Claudio Patty, var en av grunnleggerne av UAC-ene, som fylte 20 år i 2007.

Generelt om Unidades Academicas Campesinas (UACene) i BoliviaUAC-Pucarani er ett av fire høyere utdanningsinstitusjoner SAIH samarbeider med på høysletta i Bolivia. UACenes ideologiske plattform og fagplaner er forankret i virkeligheten på landsbygda og legger vekt på urfolks egne språk, kultur og tradisjoner. UACene har førstehånds kjennskap til de lokale forholdene gjennom sin fysiske beliggenhet i en provins dominert av aymarabefolkning, ansatte som selv tilhører den andinske kulturen og koordinering med lokale myndigheter og autoriteter. UACene fungerer som en serviceinstitusjon for befolkningen i provinsene rundt Titicacasjøen, og i tillegg til universitetsutdanning har UACene et eget utdanningstilbud rettet mot ufaglærte som ikke formelt kvalifiserer for å ta utdanning på universitetsnivå. UACenes troverdighet i befolkningen bekreftes gjennom at det store flertallet av studentene er lokal ungdom. Studentene får sin akademiske grad fra Universidad Catolica Boliviana, som er et anerkjent nasjonalt universitet i Bolivia.

(image)

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon