Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Tidligere URACCAN-rektor til FN

(image) Myrna Cunningham. Foto: SAIH. Myrna Cunningham, tidligere rektor for universitetet URACCAN, en viktig samarbeidspartner for SAIH i Nicaragua, ble mandag valgt til leder av FNs permanente forum for urfolksspørsmål (UNPFII).

UNPFII ble opprettet for 11 år siden, og har som mål å fremme rettighetene til verdens 370 millioner urfolk. Den samiske språkforskeren og politikeren Ole Henrik Magga var første leder av forumet. Forumet består av 16 medlemmer som rådgir FNs Economic and Social Council (ESOCS) i saker innen menneskerettigheter, miljø, utdanning og kulturell, økonomisk og sosial utvikling. Cunningham har lang erfaring med arbeid for urfolks rettigheter i Nicaragua. Dette var bakgrunnen for at hun ble valgt inn som medlem i forumet for perioden 2011-2013. Som første rektor på URACCAN ble hun svært sentral i kampen for å styrke urfolks- og afroetterkommeres rettigheter gjennom relevant utdanning, interkulturell kommunikasjon og likestilling. Det er derfor svært gledelige nyheter for SAIH at Cunningham har blitt valgt som leder for UNPFII.

Kilde: Canadian Press.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon