Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Sunniva Folgen Høiskar gjenvalgt som leder av SAIH

SAIHs Årsmøte 2020 ble gjennomført digitalt grunnet korona-situasjonen. Sunniva Folgen Høiskar synes det var rart å bli valgt over Zoom, men gleder seg til å ta fatt på et nytt år som leder.

- Jeg er utrolig glad i organisasjonen og veldig takknemlig for å få tillit til å ta fatt på enda et år som leder. Jeg ser frem til å jobbe videre med de lange linjene i SAIH. Arbeidet til våre fantastiske partnerorganisasjoner utgjør en stor motivasjon og inspirasjon i hverdagen, og derfor er arbeidet med SAIHs nye utviklingsstrategi selve drømmeoppgaven i den kommende perioden, sier Høiskar.

Nå gleder hun seg til å se hva den nye ledertrioen kan få til sammen:

- Det er to veldig dyktige nestledere jeg får med meg i ledertrioen. De er modige, kunnskapsrike og har mange spennende erfaringer med seg inn i arbeidet i SAIH. Heldigvis brenner de begge for bedre lokallagsoppfølging, som blir utrolig viktig i tiden fremover.

De nyvalgte nestlederne, Roya Shahibzadeh og Hector Ulloa har begge vært aktive i SAIH siden 2018 og innehar i dag lederverv i sine lokallag i henholdsvis Oslo og Bergen.

Roya Shahibzadeh studerer ved universitetet i Oslo og fullfører denne våren en bachelorgrad i offentlig administrasjon og ledelse. Roya er nestleder i SAIH-Blindern og har allerede fått god innsikt i SAIHs arbeid sentralt, gjennom vervet i Informasjonskomiteen og som redaksjonell leder og journalist for Verdens beste nyheter.

- Det kommende året blir veldig spennende for SAIH. Dette er en vanskelig periode og oppfølging av lokallagene blir enda viktigere fremover. Ellers er avkolonisering en sak som står meg veldig nært, og et arbeid jeg har lyst til å vie masse tid til, sier Shahibzadeh.

Hector Ulloa kom til Norge i 2018, gjennom programmet Students At Risk. I dag studerer han ved universitetet i Bergen og fullfører denne våren en mastergrad i offentlig administrasjon. Hector har erfaring fra studentbevegelsen i Honduras, og er i dag leder av SAIHs lokallag i Bergen.

- Min viktigste motivasjon for å stille til valg er å styrke SAIHs lokallag og ønsket om å øke bevisstheten om SAIH i Norge. Jeg gleder meg til å jobbe med lokallagene og engasjere flere studenter i arbeidet vårt. Som internasjonal student håper jeg å bringe nye perspektiver og ideer til organisasjonen.

Hector Ulloa og Roya Shahibzadeh tar over etter Marte Mørk og Rebekka Ringholm. Det nye arbeidsutvalget inntar sine verv 1. juli.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon