Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Sunniva Folgen Høiskar gjenvalgt som leder av SAIH

SAIHs Årsmøte 2020 ble gjennomført digitalt grunnet korona-situasjonen. Sunniva Folgen Høiskar synes det var rart å bli valgt over Zoom, men gleder seg til å ta fatt på et nytt år som leder.

- Jeg er utrolig glad i organisasjonen og veldig takknemlig for å få tillit til å ta fatt på enda et år som leder. Jeg ser frem til å jobbe videre med de lange linjene i SAIH. Arbeidet til våre fantastiske partnerorganisasjoner utgjør en stor motivasjon og inspirasjon i hverdagen, og derfor er arbeidet med SAIHs nye utviklingsstrategi selve drømmeoppgaven i den kommende perioden, sier Høiskar.

Nå gleder hun seg til å se hva den nye ledertrioen kan få til sammen:

- Det er to veldig dyktige nestledere jeg får med meg i ledertrioen. De er modige, kunnskapsrike og har mange spennende erfaringer med seg inn i arbeidet i SAIH. Heldigvis brenner de begge for bedre lokallagsoppfølging, som blir utrolig viktig i tiden fremover.

De nyvalgte nestlederne, Roya Shahibzadeh og Hector Ulloa har begge vært aktive i SAIH siden 2018 og innehar i dag lederverv i sine lokallag i henholdsvis Oslo og Bergen.

Roya Shahibzadeh studerer ved universitetet i Oslo og fullfører denne våren en bachelorgrad i offentlig administrasjon og ledelse. Roya er nestleder i SAIH-Blindern og har allerede fått god innsikt i SAIHs arbeid sentralt, gjennom vervet i Informasjonskomiteen og som redaksjonell leder og journalist for Verdens beste nyheter.

- Det kommende året blir veldig spennende for SAIH. Dette er en vanskelig periode og oppfølging av lokallagene blir enda viktigere fremover. Ellers er avkolonisering en sak som står meg veldig nært, og et arbeid jeg har lyst til å vie masse tid til, sier Shahibzadeh.

Hector Ulloa kom til Norge i 2018, gjennom programmet Students At Risk. I dag studerer han ved universitetet i Bergen og fullfører denne våren en mastergrad i offentlig administrasjon. Hector har erfaring fra studentbevegelsen i Honduras, og er i dag leder av SAIHs lokallag i Bergen.

- Min viktigste motivasjon for å stille til valg er å styrke SAIHs lokallag og ønsket om å øke bevisstheten om SAIH i Norge. Jeg gleder meg til å jobbe med lokallagene og engasjere flere studenter i arbeidet vårt. Som internasjonal student håper jeg å bringe nye perspektiver og ideer til organisasjonen.

Hector Ulloa og Roya Shahibzadeh tar over etter Marte Mørk og Rebekka Ringholm. Det nye arbeidsutvalget inntar sine verv 1. juli.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon