Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Støtte til akademisk frihet

(image) 2009-09-02 Universitas

I Universitas 26. august spør SAIH Blindern og Studentparlamentet hvordan jeg vil følge opp Universitetet i Oslos (UiO) medlemskap i universitetsnettverket Scholars at Risk, der UiO har vært medlem siden 2001. Det er viktig at vi bidrar internasjonalt i arbeid for demokrati og menneskerettigheter. Gjennom Scholars at Risk kan vi kjempe for at forskere rundt om i verden kan få gjøre sitt arbeid og publisere sine resultater, selv om funnene kan være ubehagelige for myndighetene eller andre aktører med stor makt. Dette er ikke en selvfølge i store deler av verden.I 2008 gjorde SAIH en flott innsats i forhold til å sette akademisk frihet på dagsordenen og å gjøre Scholars at Risk kjent ved norske universiteter og høyskoler, noe som førte til at nettverket nå har fire medlemsinstitusjoner i Norge (Høgskolen i Oslo, Høgskolen i Sør-Trøndelag, Universitetet i Bergen og UiO). UiO har hatt tett kontakt med nettverket helt siden vi ble medlem, noe som ble bekreftet i et leserbrev fra Scholars at Risk til Universitas 12. november i fjor. UiOs styre gikk i november 2008 inn for å bli et mer aktivt medlem ved blant annet å ta imot en ny SAR-scholar i 2009.UiO har flere ganger i løpet av vårsemesteret vært i dialog med SAR-sekretariatet angående muligheten for å ta i mot en kandidat, men det er mye som skal klaffe for å få til et vellykket opphold. I samarbeid med Scholars at Risk har vi nå sammen valgt ut en kandidat som i disse dager sitter i hjemlandet og venter på visum for å komme til Universitetet i Oslo for ett års arbeid i trygge omgivelser. Vi tror og håper dette oppholdet vil bli berikende både for kandidaten selv og for UiO.I august 2009 har vi opprettet en Scholars at Risk-komité ved UiO som skal følge opp medlemskapet i forhold til mottak av kandidater, initiering av ulike aktiviteter og samarbeid med andre organisasjoner som er opptatt av akademisk frihet. Vi håper på et godt samarbeid med blant annet de tre nye norske medlemsinstitusjonene i Scholars at Risk,studentparlamentet og SAIH i tiden som kommer.Ole Petter Ottersen, rektor ved UiOSe innlegget fra SAIH og Studentparlamentet her http://saih.no/Artikler/7219.html

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon