Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Standdag; Sahara, suksess og antydning til snø!

(image) Forberedelsene til standdagen begynte med delvis vellykket tagging, det vil si; vi hadde planlagt å ha et banner påskrevet «Hvor lenge må vi vente», som skulle symbolisere saharawienes opphold i flyktningeleire, som til nå har vart i hele 34 år. Da var det bare å ta fram sprayboksen, uten at noen av oss hadde særlig erfaring med dette fra før av. Men det gikk greit, og banneret ble laget, selvom det kanskje ikke ble noe kunstverk!

Det viktigste var tross alt budskapet. Og det fikk vi frem. Selve standen hadde flere plakater, hvor vi sa det som det er: «Vest-Sahara er okkupert av Marokko» og «Saharawiene har levd i flyktningeleire siden 1975..», banneret fikk henge på hovedbygningen til HiO, rett bak standen. Ved siden av standen satt SAIH-»saharawier» og ventet - og frøs, mens tiden gikk med på å drikke te og spille kort. Resten av SAIH-gjengen holdt så vidt varmen, ved å gå rundt å snakke med studenter og andre interesserte som gikk forbi, og ved å drikke kaffe og te, som forøvrig virket som et godt trekkplaster på mange.

En god del studenter og ansatte ved HiO var interesserte i å høre mer om okkupasjonen av Vest-Sahara, mange kunne fortelle at de aldri hadde hørt om landet, og reagerte med overraskelse av at norske bedrifter driver handel med naturressurser fra dette okkuperte landet. Andre hadde fått med seg avsløringen som kom i begynnelsen av uka, da flere av landets største aviser skrev om at oljefondet har investert milliarder i syv gjødselselskaper som henter ut fosfat fra Vest-Sahara. Mens SAIH hadde stand mellom klokken elleve og ett, fikk vi inn mange underskrifter, og etter at vi hadde pakket sammen kunne vi se at det stadig tikket inn flere underskrifter på nettsidene til SAIH, nettop fra ansatte og studenter ved HiO.

I løpet av tiden vi holdt stand kom det antydninger til snøfnugg, men det var først da klokka nærmet seg ett og vi skulle begynne sammenpakkingen at regnet begynte å komme. Så da var det bare å komme seg inn i varmen og skrive de innsamlede underskriftene over på SAIH sine nettsider, før vi takket for en vellyket, om enn litt kald standdag.
-Nå håper vi bare at flere får øynene opp for kampanjen, og at Vest-Saharas folk får bestemme over ressursene sine selv!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon