Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Seksualundervisning ISFiT

(image) Mange var innom den fargerike SAIH-standen som SAIHs aktivister Linda Melling Øiehaug og Magnhild Bøgseth fra SAIH Trondheim hadde organisert, under årets Internasjonale studentfestival i Trondheim (ISFiT). I tillegg til ulike kreative aktiviteter på standen, var Medisinernes seksualopplysning (MSO) invitert for å ha kondomsskole for unge.Kronprinsesse Mette Marit, som lenge har engasjert i kampen mot HIV/AIDS, var også innom. I trå med ISFiTs tema for i år, “global helse”, holdt hun foredrag på Samfundet og snakket med flere unge.Se Trondheim Student-TVs video fra standen!Linda og Magnhild har vært på utveksling hos ungdomsorganisasjonen JENH, en av SAIHs partnere i Nicaragua. Ungdomsorganisasjonen gir ungdom ledertrening med fokus på kulturell identitet og seksuelle og reproduktive rettigheter. Sammen med Norad arrangerte de også en workshop om temaet under ISFiT.Underholdning lokker(image) Jimmy Wilford fra SAYWHAT, en av SAIHs samarbeidspartnere i Zimbabwe, besøkte også ISFiT forrige uke. Han tror underholdende og uformelle informasjonsaktiviteter er helt essensielt når man skal informere om HIV/Aids og reproduktive rettigheter blant unge - uansett hva slags samfunn man tilhører.- Unge mennesker er dynamiske, de trenger mer konkrete og særegne ting for å la seg engasjere. SAIHs hadde en morsom stand som oppfordret til mer aktiv deltakelse, sier han.I hjemlandet Zimbabwe er dette en av tingene han og SAYWHAT jobber for. Som ungdomsdrevet organisasjon driver SAYWHAT opplysnings- og kunnskapsformidling om seksuelle og reproduktive rettigheter på høgskoler i Zimbabwe.- Vi jobber for å få vekk stigmaet om seksualitet og HIV, og å spre informasjon på en uformell måte, forklarer Jimmy, som denne uken er i Oslo for blant annet å møte Skeiv Ungdom og for å holde foredrag for SAIH Blindern og SAIH Ås.Les også om utdelingen av Studentenes Fredspris under ISFiT.

Les mer: Ressurser og nyheter her

Homoseksualitet er ulovlig i over 80 land, og i over halvparten av landene i Afrika. Sju land har dødsstraff.

Skeive ungdommer blir diskriminert over hele verden. De blir mobbet og utsatt for vold, holdt utenfor universiteter og kastet ut av skoler. Dette er ikke ok.

Hva kan jeg gjøre med det?

Signer vårt manifest mot seksuell apartheid Les mer om situasjonen for skeive ungdommer - internasjonalt og i Afrika Bli med i Facebookgruppa.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon