Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Seksualundervisning ISFiT

(image) Mange var innom den fargerike SAIH-standen som SAIHs aktivister Linda Melling Øiehaug og Magnhild Bøgseth fra SAIH Trondheim hadde organisert, under årets Internasjonale studentfestival i Trondheim (ISFiT). I tillegg til ulike kreative aktiviteter på standen, var Medisinernes seksualopplysning (MSO) invitert for å ha kondomsskole for unge.Kronprinsesse Mette Marit, som lenge har engasjert i kampen mot HIV/AIDS, var også innom. I trå med ISFiTs tema for i år, “global helse”, holdt hun foredrag på Samfundet og snakket med flere unge.Se Trondheim Student-TVs video fra standen!Linda og Magnhild har vært på utveksling hos ungdomsorganisasjonen JENH, en av SAIHs partnere i Nicaragua. Ungdomsorganisasjonen gir ungdom ledertrening med fokus på kulturell identitet og seksuelle og reproduktive rettigheter. Sammen med Norad arrangerte de også en workshop om temaet under ISFiT.Underholdning lokker(image) Jimmy Wilford fra SAYWHAT, en av SAIHs samarbeidspartnere i Zimbabwe, besøkte også ISFiT forrige uke. Han tror underholdende og uformelle informasjonsaktiviteter er helt essensielt når man skal informere om HIV/Aids og reproduktive rettigheter blant unge - uansett hva slags samfunn man tilhører.- Unge mennesker er dynamiske, de trenger mer konkrete og særegne ting for å la seg engasjere. SAIHs hadde en morsom stand som oppfordret til mer aktiv deltakelse, sier han.I hjemlandet Zimbabwe er dette en av tingene han og SAYWHAT jobber for. Som ungdomsdrevet organisasjon driver SAYWHAT opplysnings- og kunnskapsformidling om seksuelle og reproduktive rettigheter på høgskoler i Zimbabwe.- Vi jobber for å få vekk stigmaet om seksualitet og HIV, og å spre informasjon på en uformell måte, forklarer Jimmy, som denne uken er i Oslo for blant annet å møte Skeiv Ungdom og for å holde foredrag for SAIH Blindern og SAIH Ås.Les også om utdelingen av Studentenes Fredspris under ISFiT.

Les mer: Ressurser og nyheter her

Homoseksualitet er ulovlig i over 80 land, og i over halvparten av landene i Afrika. Sju land har dødsstraff.

Skeive ungdommer blir diskriminert over hele verden. De blir mobbet og utsatt for vold, holdt utenfor universiteter og kastet ut av skoler. Dette er ikke ok.

Hva kan jeg gjøre med det?

Signer vårt manifest mot seksuell apartheid Les mer om situasjonen for skeive ungdommer - internasjonalt og i Afrika Bli med i Facebookgruppa.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon