Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

SAIHs sommercamp 2019

Årets sommercamp finner sted på Studenterhytta 13.-16. juni. I hjertet av Nordmarka, ved behagelige badevann, inviterer vi til en langhelg med faglig påfyll og aktivisme! SAIHs sommercamp er åpen for lokallagsaktivister, studentdemokratier og øvrige medlemmer av SAIH. Det blir en god blanding av faglige seminarer, kreativ utvikling og hygge. Vi håper dere har mulighet til å delta! Grunnet begrenset antall sengeplasser, kan hvert lokallag sende 5 lokallagsaktivister. Studentparlamenter og øvrige medlemmer kan sende én representant hver.

Vi legger opp til et spennende program, og kan foreløpig røpe at:

Vi får besøk fra partnerorganisasjonen URACCAN fra Nicaragua, du kan lese mer om de herdet vil bli mulig å lære mer om SAIHs arbeid med høyere utdanning og bli godt kjent med sekretariatet og nyvalgt AU det vil bli skolering i temaer fra resolusjoner som ble vedtatt av SAIHs Årsmøte 2019 av både eksterne og interne gjester. det vil bli skolering og verksteder om hvordan gjennomføre Verdens Beste Nyheter det vil bli skolering i presentasjonsteknikk det vil bli utdeling av priser til lokallag for periodens aktiviteter og SAIH guru 2019 vil annonseres vi vil lage hyggelige sosiale aktiviteter alt etter hva været tillater (bading, grilling og leker)

Vi dekker opphold og mat, mens lokallagene/studentdemokratiene/din organisasjon selv må dekke reiseutgifter. Det koster 500 kroner for å delta på sommercamp fra torsdag til søndag for alle andre enn lokallagsaktivister. Dette inkluderer mat og overnatting. Det vil være landsrådsmøte 13. juni før avreise til Studenterhytta, så ha det i mente før dere bestiller reisen til Oslo. Mer info vil bli sendt på epost til påmeldte. Her vil vi også komme med mer info om avreisetid, endelig program og pakkeliste. Vi gleder oss!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon