Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

SAIHs prisutdeling i beste sendetid NRK

I reiseprogrammet «Handlingens menn» legger Nils Wærstad og Ronny Kristoffersen ut på eventyr verden rundt og kaster seg ut i halsbrekkende prosjekter for at vise at verden kanskje er litt mindre farlig enn mange skal ha det til. Duoen er særlig kjente for en rekke reisedokumentarserier som har gått på NRK siden 1998.

Programmet hadde premiere lørdag 11. november, og sesongens finaleepisode sendes 29. desember. I årets siste episode er det full nyttårsstemning, og i løpet av kvelden skal det deles ut flere priser.

Denne kvelden har derfor også SAIH blitt invitert, hvor vi sammen med Nils og Ronny skal ha en egen spesialkåring av ”The Rusty Radiator Award”. Som del av de fem årene med prisutdelingen Radi-Aid Awards, skal vi denne kvelden kåre nødhjelpsfilmen som har gjort mest skade disse årene.

- Det er utrolig stas for SAIH å få være med på dette programmet i beste sendetid. «Handlingens Menn» går rett inn i vår egen tankegang og tar opp temaer vi selv er opptatt av innen Radi-Aid-prosjektet på en morsom og underholdende måte, sier Beathe Øgård, leder i SAIH.

«Dette er et prosjekt vi deler»

Wærstad og Kristoffersen tok kontakt med SAIH tidlig i 2017, for å undersøke mulighetene for å dra inn prisutdelingen i et av deres sendinger.

- Vi har fulgt Radi-Aid siden starten, og det har truffet utrolig godt med hvordan vi selv tenker, og med våre erfaringer, spesielt fra Afrika. Vi har opplevd hvordan folk vi møter er frustrerte og føler seg maktesløse når vestens “do-gooders” ruller inn i det godes tjeneste, og bruker stereotypien av “det afrikanske offer” som trigger for at folk skal åpne lommebøkene, sier Nils Wærstad til SAIH om samarbeidet.

- Dette har Radi-Aid gjort noe med, og det å bruke humor og parodiere bistandsbransjens fortellerteknikker og virkemidler, er både elegant og tydelig. Å ha Radi-Aid Awards i vårt siste program for sesongen, føltes helt naturlig - dette er et prosjekt vi deler, der vi prøver å se individer, muligheter og ressurser, fremfor et kontinent av hjelpeløse og lidende ofre, sier han.

Hvem får hedersprisen?

I spesialkåringen er tre finalister fra de nominerte gjennom de fem årene prisutdelingen har blitt avholdt, og som særlig skiller seg litt ut. De nominerte inneholder alt, fra faktafeil og dyrking av stereotypier, til enkle løsninger på komplekse problemer og selvfølgelig en kjendis her og der.

De nominerte er:Band-Aid 30 - "Do they know it's Christmas" (nominert i 2015)UNICEF USA - "Help UNICEF Save Childrens Lives" (nominert i 2013)Child Fund - "Will you be my sponsor?" (nominert i 2013)Men hvem blir vinneren? Og dukker de opp i sendingen, de også? Se programmet her! Selve prisutdelingen dukker opp rundt 20.20 minutter ut i sendingen.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon