Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

​SAIH vinneren av Operasjon Dagsverk 2016

Operasjon Dagsverk er elevenes egen solidaritetsorganisasjon. Hvert år stemmer norske elever frem et prosjekt de ønsker å støtte. Pengene samler de inn under OD-dagen som arrangeres hver høst, hvor norske elever velger å gi én dag av egen utdanning, til inntekt for andres utdanning. Det er ikke småtteri de samler inn heller, rundt 30 millioner kroner i året. I år valgte elevene å gi pengene til SAIH og prosjektet «Utdanning-et kraftigere våpen», i Colombia.

«Til tross for at menneskerettighetssituasjonen i mange Latinamerikanske land er uholdbar, nedprioriterer Norge nå regionen i bistands- og utenrikspolitikken. Valget av Operasjon Dagsverk 2016 viser at norsk ungdom ikke er enige i denne kursendringen. Viktigst av alt; dette er en seier for ungdom i Colombia, og deres medvirkning i å bygge varig fred i landet» sier Nicklas Poulsen Viki, leder i SAIH.

Etter en 50 år lang borgerkrig, er dagens Colombia et samfunn preget av vold og mistillit. De pågående fredsforhandlingene har skapt forventninger, men en fredsavtale er bare første steg i riktig retning. For å skape fred må vi ha med oss hele samfunnet, ikke minst ungdom. Gjennom Operasjon Dagsverk 2016 skal vi støtte 10 000 ungdommer og deres kamp for fred i Colombia.

Sammen skal OD og SAIH:

Skape trygge skoler og lokalsamfunnBygge sterke organisasjoner som beskytter elever mot overgrepUtdanne ungdomsledere som kan påvirke politikk og skape endring

« Vi er så utrolig glad over at vi, med støtten fra OD, kan utvide arbeidet vårt med ungdom i Colombia. De ungdommene jeg har møtt, har så mye mot og kraft til å jobbe for et bedre samfunn. Samtidig setter de enormt stor pris på solidariteten ungdommer i andre land viser. Jeg er sikker på at OD vil gjøre en positiv forskjell, og gleder meg til å begynne å jobbe med dette» sier Live Bjørge, programrådgiver i SAIH.

Olav B. Brekke, leder for Operasjon Dagsverk 2016, sier følgende om valget av SAIH som samarbeidspartner: « Operasjon Dagsverk og SAIH er to organisasjoner som har veldig likt syn på hvordan ungdom bør fremstilles og hvordan ungdom kan være endringsaktører i eget liv. Jeg ser frem til å lage en fantastisk kampanje om den spennende problematikken i Colombia.»

Les mer om Operasjon Dagsverk også på http://www.od.no

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon