Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

​SAIH vinneren av Operasjon Dagsverk 2016

Operasjon Dagsverk er elevenes egen solidaritetsorganisasjon. Hvert år stemmer norske elever frem et prosjekt de ønsker å støtte. Pengene samler de inn under OD-dagen som arrangeres hver høst, hvor norske elever velger å gi én dag av egen utdanning, til inntekt for andres utdanning. Det er ikke småtteri de samler inn heller, rundt 30 millioner kroner i året. I år valgte elevene å gi pengene til SAIH og prosjektet «Utdanning-et kraftigere våpen», i Colombia.

«Til tross for at menneskerettighetssituasjonen i mange Latinamerikanske land er uholdbar, nedprioriterer Norge nå regionen i bistands- og utenrikspolitikken. Valget av Operasjon Dagsverk 2016 viser at norsk ungdom ikke er enige i denne kursendringen. Viktigst av alt; dette er en seier for ungdom i Colombia, og deres medvirkning i å bygge varig fred i landet» sier Nicklas Poulsen Viki, leder i SAIH.

Etter en 50 år lang borgerkrig, er dagens Colombia et samfunn preget av vold og mistillit. De pågående fredsforhandlingene har skapt forventninger, men en fredsavtale er bare første steg i riktig retning. For å skape fred må vi ha med oss hele samfunnet, ikke minst ungdom. Gjennom Operasjon Dagsverk 2016 skal vi støtte 10 000 ungdommer og deres kamp for fred i Colombia.

Sammen skal OD og SAIH:

Skape trygge skoler og lokalsamfunnBygge sterke organisasjoner som beskytter elever mot overgrepUtdanne ungdomsledere som kan påvirke politikk og skape endring

« Vi er så utrolig glad over at vi, med støtten fra OD, kan utvide arbeidet vårt med ungdom i Colombia. De ungdommene jeg har møtt, har så mye mot og kraft til å jobbe for et bedre samfunn. Samtidig setter de enormt stor pris på solidariteten ungdommer i andre land viser. Jeg er sikker på at OD vil gjøre en positiv forskjell, og gleder meg til å begynne å jobbe med dette» sier Live Bjørge, programrådgiver i SAIH.

Olav B. Brekke, leder for Operasjon Dagsverk 2016, sier følgende om valget av SAIH som samarbeidspartner: « Operasjon Dagsverk og SAIH er to organisasjoner som har veldig likt syn på hvordan ungdom bør fremstilles og hvordan ungdom kan være endringsaktører i eget liv. Jeg ser frem til å lage en fantastisk kampanje om den spennende problematikken i Colombia.»

Les mer om Operasjon Dagsverk også på http://www.od.no

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon