Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

SAIH SØKER PROGRAMRÅDGIVER FOR MYANMAR

SAIH er Norges største solidaritetsorganisasjon for studenter og akademikere. Vi jobber for at alle skal ha tilgang til god utdanning slik at de kan bidra til et mer rettferdig og inkluderende samfunn. Vi har jobbet i Myanmar siden 2016. Vi har nå to samarbeidsorganisasjoner i landet og skal den nærmeste tiden utvide til fire-fem, med støtte gjennom en ny rammeavtale med Norad.

Stillingen er et vikariat på ett år, med mulighet for forlengelse. Vi kan tilby spennende utfordringer i et dyktig fagmiljø, og en unik mulighet til å arbeide med å bygge opp noe nytt.

ANSVARS- OG ARBEIDSOPPGAVER:

Videreutvikle SAIHs programarbeid i Myanmar, følge opp nylig inngåtte samarbeid og igangsette nyeKvalitetssikre og følge opp prosjekter i samarbeid med partnerorganisasjonerKvalitetssikre og bidra inn i søknads- og rapporteringsprosesser, budsjettarbeid, osv. Bidra med faglige innspill inn i SAIHs kampanjer, politisk påvirkningsarbeidstrategier og til høringsuttalelserSkrive saker for nettSkolering av SAIHs lokallag og andre medlemsorganisasjoner i NorgeStillingen innebærer noe reisevirksomhetAndre oppgaver kan også bli lagt til stillingen

ØNSKEDE KVALIFIKASJONER OG EGENSKAPER

Relevant høyere utdanningKjennskap til MyanmarErfaring med forvaltning av bistandsmidler eller annen relevant erfaring fra internasjonalt arbeidKjennskap til utdanningsbistand og rettighetsarbeid vil bli vektlagtErfaring fra fagforeningsarbeid, studentpolitisk arbeid eller annet arbeid i sivilt samfunn vil telle positivtGod skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk er en forutsetningEvne til samarbeid, fleksibilitet og tverrkulturell kommunikasjonEvne til å arbeide selvstendig og under tidspressInitiativrik og med gjennomføringsevne

Arbeidssted: Oslo. Lønn etter avtale. Fleksitid og avtalefestet pensjonsordning. Oppstart etter avtale.

Søknadsfrist: 07.10.18

Send søknad med CV til stilling@saih.no. Har du spørsmål om stillingen, ta kontakt med teamleder, Live Bjørge på tlf. 901 65 005.

SAIH omsetter årlig for 60 mill. kroner. Vi samarbeider med 30 partnerorganisasjoner i 7 land, i Latin Amerika, Sørlige Afrika og Asia. Vi har 16 medarbeidere og tre frikjøpte tillitsvalgte som holder til i moderne lokaler i Miljøhuset i Oslo sentrum. SAIH har et nettverk av frivillige aktivister organisert i 11 lokale lag over hele landet. Vi har 52 medlemsorganisasjoner som representerer universiteter og høyskoler, studentdemokratier, arbeidstakerorganisasjoner og interesseorganisasjoner innenfor høyere utdanning.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon