Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

SAIH i OD-finalen med “Ikke kødd med skogen min!”

Hvem som vinner avgjøres gjennom en uravstemning og på Elevorganisasjonens elevtinget i Mars. SAIH, Redd Barna og Strømmestiftelsen deltar i finalen (Se info om de andre prosjektene nederst i tekst).

“Du har kanskje merket det? Orkanene kommer oftere. Klimaet er villere. For meg betyr det at vinden tar både huset og avlingene våre.”

Mens Zaidas skog i Nicaragua minker, øker klimautfordringene i verden. Hogst og brenning av regnskogen står for 20 % av alle klimautslipp.

Det handler om oss alleZaida har skjønt noe verdens ledere ikke skjønner. Uten regnskogen er klimakampen tapt. Mens politikere bare snakker, bruker Zaida kunnskapen sin i praksis, hver dag. Å gi unge indianere som Zaida utdanning er en investering i regnskogen – for naturen, mot fattigdom.

Få indianere får utdanning – særlig jenterZaida er heldig – hun er den eneste i familien som går på skolen. På hennes skole lærer hun å dyrke mat og ta vare på jorda samtidig. Kunnskapen tar hun med seg hjem og lærer videre til sitt lokalmiljø. Men altfor få indianere, spesielt jenter, får utdanning.

Derfor skal OD og SAIH gi

Indiansk ungdom skolegang i bærekraftig skog- og jordbrukUngdom fra Bolivia og Nicaragua relevant utdanning på språket de snakkerIndiansk ungdom mulighet til å påvirke samfunnet sittOpplæring i jenters rettigheter, og

Du kan bidra til at flere som Zaida kan passe på skogen. Bli med og skap en bedre framtid for oss alle.

Les sammendrag av søknaden her.

Les om de andre kandidatene:

Uhørt

Det er ikke lett å være ungdom når ingen hører på deg eller sørger for at rettighetene dine blir ivaretatt. I Egypt, Libanon, Palestina og Libya er det få muligheter for ungdom til å si sin mening og bli hørt. Med den arabiske våren kom nye muligheter. Ungdom har tatt det første steget mot en bedre fremtid. Det er nå det skjer. Det er nå vi kan gjøre noe.

Søkerorganisasjon: Redd Barna. Les sammendrag av søknaden her.

Kasteløs, men kampklar

Å se på mennesker som verdiløse. Det skulle ikke være mulig, men det skjer likevel. Kasteløse i Nepal er utestengt i eget land og glemt av verden utenfor.OD kan gi 25.000 ungdommer utdanning, som gir dem kunnskap og styrke til å kjempe mot urettferdigheten.Kasteløs, men klar til å kreve sin rett.

Søkerorganisasjon: Strømmestiftelsen. Les sammendrag av søknaden her.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon