Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Referat fra møtet 20. september 2006

Møtereferat fra SAIH – møte

Dato: Onsdag 20.09.2006

Tilstede: Heddy, Lars, Karina, Pia, Nina R. Nina. N, Bente, Anette og Nina Ballerina

SAKER:I) Møte med AMC:

Nina N. møtte to av våre samarbeidspartnere fra Nicaragua tirsdag 12.september. Var et spennende og lærerikt møte. De (mannen og kvinnen fra Nicaragua) fortalte om konkrete prosjekter de driver med støtte fra SAIH (opplæring av helsepersonell, språkkurs. etc) i hjemlandet.

II) Høstseminaret på Nesodden:

Lars, Karina, Pia, Anette og Silje var tilstede fra lokallag Bislet på årsmøtet foregående helg (15-17 sept.), mens Nina R. drømte hun var med J. På møtet fikk de først informasjon (basic) om hva SAIH er og hva vi driver med (de ble visstnok veldig mye klokere etter dette) og et lite innblikk i de ulike lokallagenes arbeid.

Katrine (leder SAIH) fortalte deretter en del om politisk påvirkning, og oppfordret til å ta kontakt/ få klarsignal sentralt før vi eventuelt ønsker uttale oss, som medlemmer av SAIH, i media. Det er selvfølgelig ingen ting i veien for å la seg publisere (når som helst, hvor som helst) uten klarsignal, men da som privatperson. Et annet poeng er at vi skal prøve fremstå som nokså politisk objektive som SAIH medlemmer – da vi representerer et helt hærskare av studenter med ulike politiske ståsted.

En tur til Bolivia ble det også tid til på høstseminaret. Summa summarum etter denne turen var at vi, som SAIH – medlemmer, stiller oss bak Morales (da våre lokale samarbeidspartnere i Nicaragua gjør det) og den demokratiske prosessen som ført ham til presidentvervet.

Sist, men ikke minst, ble det diskutert hva hovedtema for 2007 bør være. Noen av temaene var blant annet HIV/Aids, naturressurser, vårt syn på sør, type utdanning (akademisk, yrkesrettet?) og ytringsfrihet. Noen endelig avgjørelse ble ikke tatt, men vi vil få beskjed i løpet av tiden som kommer, hva valget har falt på.

Konklusjonen etter høstseminaret var at det både var sosialt og lærerikt. Vi oppfordres alle til å dra på årsmøtet, som jeg i skrivende stund ikke helt vet når er. Beskjed følger!

III) Arbeidsgruppe, organisering:

Da vi var ganske få på møtet i dag (20.09) tok vi avgjørelsen om å utsette denne saken til neste møte. Vil derfor være hensiktsmessig om mange (alle!) møter opp neste uke, MED noen tanker om hva dere kan tenke dere å jobbe særskilt med.

IV) Hyttetur:

Et spørsmål ble stilt angående om det er for langt å gå de usle, stakkarslige, sikkert kjempeartige, sosiale 12 kilometerne frem til Katnosdammen. Svaret er nei! Frist for påmelding til hytteturen var mandag 18.09 (skjerpings folkens!), men er nå utsatt til

fredag 22.09 – førstkommende! Mail sendes til: SAIH_Bislet@yahoogroups.com

MEN: vi som var tilstede på møte i dag, mistenker at svært få har mulighet til å dra på tur til helgen. Derfor foreslår vi å utsette turen til fredag 24. november. Det er selvfølgelig en tanke bak denne datoen – det er nemlig denne fredagen vi skal levere INN hjemmeeksamen, og hva passer vel ikke bedre da enn å dra av gårde å feire på hyttetur?

MEN, det er en ganske god stund til, så vi tenkte å finne på litt små sosiale festligheter før den tid. I slutten av neste uke skal en liten sammenkomst arrangeres. Forslag tas mer enn gjerne imot: karina_egerdahl@yahoo.no. Endelig vedtak vil bli fattet neste onsdag (på møtet), tihi!

V) Foredrag fra SAIH:

Neste uke ønsker vi å invitere noen sentralt fra SAIH (til vårt ukentlige Bislet – møte) til et litt mer avansert informasjonsforedrag om SAIH (ulike typer verv, arbeidsmengde, samarbeidsland, etc) Nina R. vil ta kontakt og arrangere et møte.

VI) Annet:

Katrine (leder SAIH) har vært tilstede som ungdomsdelegat på FN – konferansen i N.Y!!! Hvor kult er ikke det? Viser at vårt engasjement fører frem og at arbeidet i SAIH bærer store, saftige, gode, fair – trade høstfrukter.

* LITEN OPPFORDRING:

En gang i løpet av uken oppfordres alle til å gå innom Kaffebrenneriet (krysset Parkveien/Hegdehaugsveien) å etterspørre Fair – trade kaffe. Når de svarer ”Nei, dessverre ikke” skal du si: ”Nei vel – da vil jeg ikke ha noe.” De ansatte vil derfor merke en uvanlig stor etterspørsel etter rettferdig kaffe, og kanskje bringe saken videre til sin overordnede? Dette lille stuntet koster deg, som fattig student, ingenting – vi vet jo de ikke har fair – trade kaffe. NB: det er et poeng at du unngår å gjøre stuntet på et tidspunkt du merker at kaffetørsten har meldt seg. Det store poenget her er at du IKKE skal kjøpe noe!

* Helt til slutt:

* NINA BALLERINAS lille HJØRNE:

Ord for dagen – en liten aforisme!

Å vente på det perfekte

er en perfekt form for venting

à I neste referat skal jeg prøve å fatte meg litt mer i korthet, lover!

Neste møte: Dersom ikke annen beskjed blir gitt vil neste møte være:

ONSDAG 27 septmeber, kl 16.00 i p,46.

Sjåast da folkens!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon