Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Referat fra møtet 20. september 2006

Møtereferat fra SAIH – møte

Dato: Onsdag 20.09.2006

Tilstede: Heddy, Lars, Karina, Pia, Nina R. Nina. N, Bente, Anette og Nina Ballerina

SAKER:I) Møte med AMC:

Nina N. møtte to av våre samarbeidspartnere fra Nicaragua tirsdag 12.september. Var et spennende og lærerikt møte. De (mannen og kvinnen fra Nicaragua) fortalte om konkrete prosjekter de driver med støtte fra SAIH (opplæring av helsepersonell, språkkurs. etc) i hjemlandet.

II) Høstseminaret på Nesodden:

Lars, Karina, Pia, Anette og Silje var tilstede fra lokallag Bislet på årsmøtet foregående helg (15-17 sept.), mens Nina R. drømte hun var med J. På møtet fikk de først informasjon (basic) om hva SAIH er og hva vi driver med (de ble visstnok veldig mye klokere etter dette) og et lite innblikk i de ulike lokallagenes arbeid.

Katrine (leder SAIH) fortalte deretter en del om politisk påvirkning, og oppfordret til å ta kontakt/ få klarsignal sentralt før vi eventuelt ønsker uttale oss, som medlemmer av SAIH, i media. Det er selvfølgelig ingen ting i veien for å la seg publisere (når som helst, hvor som helst) uten klarsignal, men da som privatperson. Et annet poeng er at vi skal prøve fremstå som nokså politisk objektive som SAIH medlemmer – da vi representerer et helt hærskare av studenter med ulike politiske ståsted.

En tur til Bolivia ble det også tid til på høstseminaret. Summa summarum etter denne turen var at vi, som SAIH – medlemmer, stiller oss bak Morales (da våre lokale samarbeidspartnere i Nicaragua gjør det) og den demokratiske prosessen som ført ham til presidentvervet.

Sist, men ikke minst, ble det diskutert hva hovedtema for 2007 bør være. Noen av temaene var blant annet HIV/Aids, naturressurser, vårt syn på sør, type utdanning (akademisk, yrkesrettet?) og ytringsfrihet. Noen endelig avgjørelse ble ikke tatt, men vi vil få beskjed i løpet av tiden som kommer, hva valget har falt på.

Konklusjonen etter høstseminaret var at det både var sosialt og lærerikt. Vi oppfordres alle til å dra på årsmøtet, som jeg i skrivende stund ikke helt vet når er. Beskjed følger!

III) Arbeidsgruppe, organisering:

Da vi var ganske få på møtet i dag (20.09) tok vi avgjørelsen om å utsette denne saken til neste møte. Vil derfor være hensiktsmessig om mange (alle!) møter opp neste uke, MED noen tanker om hva dere kan tenke dere å jobbe særskilt med.

IV) Hyttetur:

Et spørsmål ble stilt angående om det er for langt å gå de usle, stakkarslige, sikkert kjempeartige, sosiale 12 kilometerne frem til Katnosdammen. Svaret er nei! Frist for påmelding til hytteturen var mandag 18.09 (skjerpings folkens!), men er nå utsatt til

fredag 22.09 – førstkommende! Mail sendes til: SAIH_Bislet@yahoogroups.com

MEN: vi som var tilstede på møte i dag, mistenker at svært få har mulighet til å dra på tur til helgen. Derfor foreslår vi å utsette turen til fredag 24. november. Det er selvfølgelig en tanke bak denne datoen – det er nemlig denne fredagen vi skal levere INN hjemmeeksamen, og hva passer vel ikke bedre da enn å dra av gårde å feire på hyttetur?

MEN, det er en ganske god stund til, så vi tenkte å finne på litt små sosiale festligheter før den tid. I slutten av neste uke skal en liten sammenkomst arrangeres. Forslag tas mer enn gjerne imot: karina_egerdahl@yahoo.no. Endelig vedtak vil bli fattet neste onsdag (på møtet), tihi!

V) Foredrag fra SAIH:

Neste uke ønsker vi å invitere noen sentralt fra SAIH (til vårt ukentlige Bislet – møte) til et litt mer avansert informasjonsforedrag om SAIH (ulike typer verv, arbeidsmengde, samarbeidsland, etc) Nina R. vil ta kontakt og arrangere et møte.

VI) Annet:

Katrine (leder SAIH) har vært tilstede som ungdomsdelegat på FN – konferansen i N.Y!!! Hvor kult er ikke det? Viser at vårt engasjement fører frem og at arbeidet i SAIH bærer store, saftige, gode, fair – trade høstfrukter.

* LITEN OPPFORDRING:

En gang i løpet av uken oppfordres alle til å gå innom Kaffebrenneriet (krysset Parkveien/Hegdehaugsveien) å etterspørre Fair – trade kaffe. Når de svarer ”Nei, dessverre ikke” skal du si: ”Nei vel – da vil jeg ikke ha noe.” De ansatte vil derfor merke en uvanlig stor etterspørsel etter rettferdig kaffe, og kanskje bringe saken videre til sin overordnede? Dette lille stuntet koster deg, som fattig student, ingenting – vi vet jo de ikke har fair – trade kaffe. NB: det er et poeng at du unngår å gjøre stuntet på et tidspunkt du merker at kaffetørsten har meldt seg. Det store poenget her er at du IKKE skal kjøpe noe!

* Helt til slutt:

* NINA BALLERINAS lille HJØRNE:

Ord for dagen – en liten aforisme!

Å vente på det perfekte

er en perfekt form for venting

à I neste referat skal jeg prøve å fatte meg litt mer i korthet, lover!

Neste møte: Dersom ikke annen beskjed blir gitt vil neste møte være:

ONSDAG 27 septmeber, kl 16.00 i p,46.

Sjåast da folkens!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon